Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Festivalul multiculturalității la București
19.05.2017   /   21.05.2017

În perioada 19-21 mai se desfășoară în Parcul Titan din București Festivalul Multiculturalității, organizat de Fundația Lumina, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, Casa Artelor Sector 3 și Fundația Tuna.


Ședință publică în Bruxelles: societatea civilă sprijină refugiații și migranții din Europa
17.05.2017

Pe 17 mai, Comitetul Economic și Social European (CESE) organizează la Bruxelles o conferință pe tema "Societatea civilă sprijină refugiații și migranții: dezincriminarea solidarității și primirea umanitară".

Evenimentul se va focaliza pe răspunsul societății civile europene la situația nesigură a migranților și refugiaților care încearcă să ajungă în Europa. Se va pune accent pe două aspecte: prevenirea incriminării asistenței umanitare și introducerea unor programe de primire umanitară.

Mai multe detalii despre Agenda și Înregistrare pe site-ul Comitetului Economic și Social European.


Timișoara Refugee Art Festival (TRAF0)
11.05.2017   /   13.05.2017

În perioada 11-13 mai, Ambasada şi Basca - spaţiu pentru solidaritate şi acţiune găzduiesc Timişoara Refugee Art Festival, un festival dedicat înţelegerii reciproce şi solidarităţii.

Tema pe care o explorăm anul acesta este IDENTIC vs IDENTITATE: diferenţa dintre a fi considerat identic cu altcineva şi identic cu sine însuşi, dintre a fi un obiect, parte dintr-un grup asupra căruia se pot proiecta stereotipuri şi discriminare sau subiect, individ, persoană cu o identitate unică.

TRAF0 înseamnă dezbatere, proiecţii de scurt metraje pentru copii, adolescenţi şi adulţi, instalaţie, film, teatru şi muzică.

Dezbaterea va avea loc în 11 mai la UVT iar detalii puteți găsi aici.

Secţiunea de film conţine scurt metraje internaţionale pe tema migraţiei și se desfășoară în 13 mai în intervalul orar 11:00 - 15:00 la Ambasada, Str. Anton Seiller nr. 2.

Spectacolul IDENTIC (instalaţie, teatru imersiv şi teatru forum, pictură, film şi muzică) este rodul muncii unui grup de 30 de tineri din România, Republica Moldova, Germania, Rusia, Irak, Siria şi Afganistan.

Intrarea la festival este liberă dar numărul de locuri este limitat. Pentru spectacolul IDENTIC (de la ora 17:00), pentru a putea asigura confortul şi siguranţa tuturor musafirilor, este nevoie să vă înregistraţi aici.

Festivalul este organizat în cadrul proiectului „Nouvelle approche pour renforcer l\\\'Integration Culturelle des jeunes Refugies\\\". Mai multe detalii puteți găsi pe pagina festivalului, aici sau aici.


Conferință pe tema migrației la Timișoara
11.05.2017


În 11 mai va avea loc la Timișoara conferința „Alături de refugiați”, în care specialiștii invitați vor discuta despre contextul migrațiilor recente în Europa, statutul refugiaților și modalități de intervenție pentru integrare.

Evenimentul face parte din Timisoara Refugee Art Fest, un festival dedicat integrării refugiaților și produs în cadrul proiectului „Nouvelle approche pour renforcer l'Integration Culturelle des jeunes Refugies".

Conferința va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, amfiteatrul A01 începând cu ora 18:00 și va fi moderată de Călin Rus, directorul Institutului Intercultural Timișoara. Intrarea este liberă.

Invitați:
Gabriela Leu, UNHCR
Un reprezentant al Inspectoratului General pentru Imigrări Timiș
Moussa Yeboua Quattara, refugiat
Lucian Vesalon, UVT
Dragoș Sasu, junalist
FLavius Ilioni-Loga, AIDRom.


inapoi | start | sus
Apr 2017 Mai 2017 Jun 2017
D
L
M
M
J
V
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.