Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Festivalul Zilele Basarabiei 2014
24.03.2014   /   30.03.2014

În perioada 24-30 martie 2014 se va desfășura în mai multe orașe din România Festivalul Zilele Basarabiei.

În cadrul festivalului se desfășoară activități culturale și civice, expoziții de pictură, lansări de carte, performance-uri, concerte în aer liber și proiecții video; se organizează workshop-uri cu reprezentanții organizațiilor și inițiativelor de tineret din centrele univesitare din țară, pentru a stabili relații de colaborare și strategii pentru o eficientă funcționare a acestora; precum și dezbateri care vizeaza situația Republicii Moldova și pașii pe care ar trebui să-i parcurgă către o democrație.

Programul evenimentelor din Timișoara îl puteți găsi aici.
Programul evenimentelor din București îl puteți găsi aici.
Programul evenimentelor din Galați îl puteți găsi aici.
Programul evenimentelor din Cluj-Napoca îl puteți găsi aici.

21 martie, Ziua internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale
21.03.2014

Ziua internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale este sărbătorită în fiecare an pe data de 21 martie. În acea zi, în 1960, poliţia a deschis focul şi a omorât 69 de oameni care se aflau la o demonstraţie paşnică în Sharpenville, Africa de Sud, împotriva legilor de apartheid. Proclamând această zi în 1966, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a făcut apel la comunitatea internaţională pentru a-şi dubla eforturile în lupta pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

Tema acestui an, „Rolul liderilor în combaterea rasismului şi discriminării rasiale", a fost aleasă de Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului pentru a scoate în evidenţă rolul cheie pe care îl au liderii în mobilizarea conştiinţei politice pentru a combate rasismul şi discriminarea rasială.

Surse: wikipedia.org, www.un.org.


Seară culturală arabă la Iași
21.03.2014

Centrul Cultural Oriental, în parteneriat cu Universitatea „Petre Andrei” din Iași vă invită să participați la o seară culturală arabă și vizualizarea gratuită a filmului egiptean „Le Chaos”.

Evenimentul va avea loc vineri, 21 martie, de la ora 18:00, la sediul Universității „Petre Andrei” din Iași.

Seminar local pe tema migrației la Iaşi
21.03.2014

Institutul Intercultural Timişoara, în parteneriat cu Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului – Filiala Cluj, Centrul pentru Resurse Civice – Constanţa şi Asociaţia pentru Drepturile Omului şi Integrare Socială – Bucureşti, desfaşoară în perioada septembrie 2012 – iunie 2015 proiectul Migrant în România Interculturală. Proiectul este co-finanţat prin Fondul european pentru integrarea resortisanţilor ţărilor terţe, administrat în România de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Scopul acestui proiect este crearea unui mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrării străinilor în România şi pentru întărirea coeziunii sociale, prin menţinerea unor mecanisme de consultare a comunităţilor de străini create prin programele anterioare.

Activităţile proiectului se desfăşoară în localităţile: Timişoara, Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti, având ca grup ţintă persoanele din afara Uniunii Europene, cu drept de şedere în România.

În acest context avem onoarea de a vă invita să participaţi la seminarul local din Iaşi, care va avea loc vineri, 21 Martie 2014 la Universitatea „Petre Andrei”’ Iaşi, Sala Senat, între orele 15.00-19.00.

La seminar vor participa, alături de membri ai comunităţilor de străini proveniţi din state ne-membre ale UE, reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări, ai administraţiei locale, reprezentanţi ai diferitelor unităţi de învăţământ superior, ai presei locale, ai altor instituţii publice şi ai unor organizaţii neguvernamentale din Iaşi.

Programul Seminarului:

15:00 – 15:15 – Înregistrarea participanţilor
15:15 – 15:30 – Cuvântul de bun venit şi prezentarea participanţilor
15:30 – 15:45 – Prezentarea proiectului „Migrant în România Interculturală’’, activităţi anterioare şi ulterioare desfăşurate în cadrul proiectului
15:45 – 16:15 – Problematica Studenţii străini şi dreptul de a opta pentru o instituţie de învăţământ superior de stat sau particular acreditată
16:15 – 16:30 – Investitorii străini între mit şi realitate
16:30 – 16:45 – Modificări legislative privind cetăţenii din Republica Moldova
16:45 – 17:15 – Probleme ale comunităţilor de străini şi posibile soluţii
17:15 – 17:45 – Film documentar
17:45 - Cina de socializare

Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ne contactaţi:

Simona Popa
Facilitator local
0744274430
legalinro@gmail.com.


Primavara migrantilor - Seminar local pe tema migrației la Timișoara
21.03.2014

În cadrul proiectului Migrant în România interculturală avem onoarea de a vă invita să participaţi la seminarul local din Timișoara, vineri, 21 martie 2014, între orele 15:00 şi 20:00, la Cafeneaua Pașa - Strada Daliei, nr. 26 (Complexul Studenţesc, lângă fostul Abator).

La seminar vor participa, alături de membri ai comunităţilor de străini proveniţi din state ne-membre ale UE, reprezentanţi ai administraţiei publice, delegaţi ai unor organizaţii neguvernamentale din oraş şi presa locală.

Programul evenimentului:

15:00 – 16:30
•    Implicarea tinerilor în viaţa comunităţii
•    Rolurile mediatorilor sociali interculturali
16:30 – 16:45
•    Pauză de hidratare
16:45 – 18:00
•    Problemele cu care se confruntă migranţii în Timişoara
18:00 – 20:00
•    Animaţie socio-educativă în contextul promovării dialogului intercultural – moment coordonat de către Anne Guillermou
•    Petrecere interculturală: gustări din diferite culturi.

Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ne contactaţi:

Eugen Gherga
Coordonator proiect
Institutul Intercultural Timişoara
0751011142
Eugen.Gherga@intercultural.ro

Romina Matei
Responsabil eveniment
Institutul Intercultural Timişoara
0755129761
Romina.Matei@intercultural.ro 

Ziua internaţională a francofoniei
20.03.2014

În 20 martie 2014, Institutul Francez din Timișoara îi invită pe francofonii de toate vârstele să sărbătorească Ziua internaţională a francofoniei. O întâlnire de neratat, cu ateliere de creaţie, muzică, dans, zumba, karaoke şi tombolă cu premii surpriză.
 
Evenimentul se desfășoară joi, 20 martie, între orele 13-20, la Iulius Mall Timişoara (Str. Demetriade nr. 1, zona demisol, lângă Banca Transilvania). Accesul este gratuit.

Sursa: www.institutfrancais-roumanie.com.


Întâlnire comemorativă la București pentru martirii din Siria
18.03.2014

Marți, 18 martie, între orele 18:30 și 19:30, la București, cu ocazia trecerii a 3 ani de la începutul „Revoluției Siriene" împotriva regimului Bashar Al-Assad, sirienii liberi din România vă invită să vă alaturați lor și să aprindeți o lumânare în memoria martirilor din Siria.

Locul întâlnirii: Piața ROMA din Bd. I. C. Bratianu, la statuia „Lupoaica și puii" (lângă fostul magazin București).

Social Impact Award caută studenți cu idei de întreprinderi sociale și oferă premii de 18000 lei
13.03.2014   /   15.04.2014

Impact Hub București și Fundația ERSTE lansează ediția din 2014 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenții din România. Concursul încurajează tinerii să dezvolte proiecte care, pe lângă obținerea unui profit, au impact pozitiv în societate.

Termenul limită pentru înscrieri este 15 aprilie 2014.

Informaţii detaliate despre înscriere și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competiţiei.

Sursa: www.romaniapozitiva.ro.


Conferință pe tema migrației la București
13.03.2014   /   14.03.2014

Asociația Română pentru Promovarea Sănătății și Fundația Soros organizează în 13 și 14 martie 2014 la București conferința cu tema „Rethinking EU Immigration: legal developments, management and practices”. Evenimentul va avea loc la Hotel Alexander (Șoseaua Pipera-Tunari, Nr. 1/VI, Voluntari, Ilfov). Puteți găsi detalii aici.

Masterat european în migraţie internaţională şi coeziune socială (MISOCO)
06.03.2014   /   15.04.2014

Masteratul european în migraţie internaţională şi coeziune socială (MISOCO) este un masterat internaţional de doi ani desfăşurat cu sprijinul programului Erasmus Mundus al Uniunii Europene care oferă studenţilor şansa unică de a studia migraţia internaţională în trei ţări europene.

MISOCO caută studenţi care au o diplomă de licenţă (sau echivalentul acesteia) într-o disciplină din cadrul ştiinţelor sociale aflată în strânsă legătură cu programul (sociologie, antropologie socială/culturală, ştiinţe politice şi geografie (umană)). De asemenea, se pot înscrie şi studenţi cu diplome în relaţii internaţionale sau dezvoltare internaţională şi/sau care au cel puţin 60 EC în teoria şi metodologia ştiinţelor sociale. Studenţii sunt selectaţi pe baza calificărilor, având posibilitatea de a obţine o bursă Erasmus Mundus.

Data limită pentru înscrieri: 15 aprilie 2014. Puteţi vizita site-ul MISOCO pentru detalii şi formularul de înscriere online.

Sursa: www.misoco.org.


Concurs de eseuri pe tema drepturilor refugiaților
27.02.2014

ELSA București organizează în această perioadă un concurs de eseuri cu tema „Drepturile refugiaților în contextul reglementărilor legislative actuale". Concursul se adresează studenților din anii II-IV de la orice Facultate de Drept din România.

Eseul, însoțit de informații despre concurent(ă) - numele, prenumele, facultatea, anul de studiu - se trimite la adresa de e-mail concurs.eseuri@bucuresti.elsa.ro până la data de 27 februarie 2014, ora 23:59.

ELSA (The European Law Students' Association) este cea mai mare organizație internațională a studenților la Drept și a tinerilor juriști.

Sursa: www.stiriong.ro.


Zilele filmului japonez la Bucureşti
25.02.2014   /   28.02.2014

In perioada 25-28 februarie se vor desfasura la Cinemateca Romana din Bucuresti "Zilele Filmului Japonez". Vor fi proiectate productii recente, incluzand o paleta larga de genuri: anime, documentare, etc.

Program:
25 februarie, orele 19.00 - Tree for the road (Yajikiita Douchu Teresuko)
26 februarie, orele 19.00 - Brave Story
27 februarie, orele 19.00 - Drops of Heaven (Ten no Shizuku)
28 februarie, orele 19.00 - Always -sunset on the third street (Always sanchome no Yuhi)

Toate filmele au subtitrare in limba engleza.

Detalii: Ambasada Japoniei

Concurs media - România e acasă
18.02.2014   /   30.04.2014

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, organizează un concurs media adresat jurnaliștilor, studenților, reprezentanților comunităților de migranți și publicului larg interesat de domeniul migrației, cu tema „România e acasă".

Puteți trimite articole, testimoniale, reportaje și/sau anchete, publicate sau difuzate în limba română sau engleză în perioada 1 august 2013 - 30 aprilie 2014.

Pentru detalii și regulamentul concursului, consultați website-ul www.romaniaeacasă.ro.

Sursa: www.romaniaeacasa.ro.


Conferinţa UNITED: Votul tău poate UNI – Campanie împotriva populismului şi rasismului
17.02.2014

Reţeaua UNITED organizează o conferinţă cu scopul de a oferi participanţilor instrumente teoretice şi practice pentru a lupta împotriva intoleranţei, rasismului şi xenofobiei, pentru a combate astfel dezvoltarea partidelor şi mişcărilor de dreapta extremiste şi populiste în Europa.

Conferinţa va avea loc lângă Atena, Grecia, între 7 şi 12 aprilie 2014. Sunt invitaţi participanţi din ţările Consiliului Europei. Participanţii ar trebui să reprezinte organizaţii (inter)naţionale pentru drepturile omului, drepturile minorităţilor, refugiaţi, antirasiste şi antifasciste. Sunt invitate să participe şi grupuri comunitare active din toată Europa.

Data limită pentru propunerea participanţilor este 17 februarie 2014. Dacă organizaţia dv. este interesată să numească un reprezentant, vă rugăm să completaţi formularul online cât mai repede.

Reţeaua UNITED coordonează, sprijină şi consolidează o reţea de 560 de organizaţii din 46 de ţări europene. Toate au în comun valori precum comunicarea interculturală, diversitate şi drepturile omului. Ne preocupă situaţia internaţională şi formele directe şi indirecte de discriminare, infracţiuni motivate de ură şi intoleranţă şi dorim să scoatem în evidenţă înţelegerea interculturală, drepturi egale pentru toţi şi o Europă fără rasism.

Pentru mai multe detalii puteţi vizita www.unitedagainstracism.org.


Expoziţie: Cultura Chineză
13.02.2014

Joi, 13 februarie 2014, Institutul Confucius din cadrul Universității din București organizează vernisajul expoziției cu tema „Cultura Chineză". Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00, la Camera Deputaților, Centrul Internațional de Conferințe, Direcția de Marketing, Compartimentul pentru Ambientare și Expoziție (Palatul Parlamentului, Sala de Expoziții Constantin Brâncuși, Str. Izvor, nr. 2-4, sector 5).

Sursa: http://media.unibuc.ro

Săptămâna mondială a armoniei interconfesionale
03.02.2014   /   09.02.2014

Acest eveniment se celebrează anual, începând din 2011, în prima săptămână a lunii februarie.

Extras din mesajul Secretarului General ONU, Ban Ki-moon:
"Este deosebit de important să continuăm să lucrăm cu oameni de toate credințele, astfel încât să ne putem ridica deasupra tensiunilor si conceptiilor gresite care ne despart atât de des și să găsim calea armoniei și demnităţii pentru toți".

Mai multe detalii la: http://www.un.org/fr/events/interfaithharmonyweek

Ziua refugiaţilor şi a migranţilor celebrată de Biserica Catolică
19.01.2014

În data de 19 ianuarie Biserica Catolică celebrează Ziua Mondială a Migranţilor şi Refugiaţilor. Papa Francis a transmis un mesaj pentru această ocazie încă din luna septembrie a anului trecut şi poate fi citit în întregime aici: Official Vatican Network

Ziua Internațională a Migranților
18.12.2013

Pentru a marca în acest an Ziua Internațională a Migranților, ONU vă propune să distribuiți online una din imaginile de aici, în semn de solidaritate cu migranții din toată lumea și cu persoanele, organizațiile și instituțiile care își dedică timp pentru ei.

Ziua filmului indian la Bucuresti
15.12.2013

An de an, Bollywood-ul produce mai multe feel-good movies decât Hollywood-ul.
Ziua de 15 decembrie este dedicată, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Str. Ion Câmpineanu nr. 21), filmului indian contemporan, reprezentat de două noi (super)producţii bolllywoodiene, care s-au bucurat de un imens succes, nu numai la publicul indian.

Detalii aici: www.observatorcultural.ro

NESsT organizează Ziua Întreprinderilor Sociale la București
12.12.2013

NESsT organizează joi, 12 decembrie 2013, la București, Ziua Întreprinderilor Sociale, eveniment anual ajuns la a doua ediție în România. Ziua Întreprinderilor Sociale va reuni reprezentanți ai întreprinderilor sociale și ai organizațiilor non-guvernamentale, oameni de afaceri și decidenți în domeniul politicilor publice, cu scopul de a încuraja schimbul de informație dintre aceștia și de a crea un mediu favorabil dezvoltării întreprinderilor sociale.

Evenimentul va avea loc la Hotel Novotel, Calea Victoriei 37B, București.
Termenul limită pentru înregistrare este 1 decembrie 2013.

Programul zilei va cuprinde și un Târg al Întreprinderilor Sociale, care se va desfășura în foaierul de la etajul I al hotelului. Peste 20 de întreprinderi sociale își vor expune aici produsele.

Lansăm invitația de participare la acest eveniment tuturor migranților, precum și organizațiilor care desfășoară activități de sprijinire a integrării migranților.

Puteți descărca de aici agenda evenimentului.

Sursa: www.proiecte-structurale.ro.Pagina: <<<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>>
inapoi | start | sus
Dec 2018 Ianuarie 2019 Feb 2019
D
L
M
M
J
V
S
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.