Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Seminar local la Iaşi - Migrant în România Interculturală
02.12.2013

La Iaşi va avea loc luni, 2 decembrie 2013, seminarul național de prezentare a proiectului „Migrant în România Interculturală", implementat de Institutul Intercultural Timişoara în parteneriat cu Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului - Filiala Cluj, Centrul pentru Resurse Civice - Constanţa şi Asociaţia ADIS - Bucureşti.

Seminarul se va desfășura la Ramada Hotel Iaşi, Sala Tokyo, între orele 15.00 și 19.00.

Programul evenimentului este următorul:

15:00 - 15:30 - Înregistrarea participanților - Welcome Coffee
15:30 - 15:45 - Cuvântul de bun venit şi prezentarea participanților
15:45 - 16:00 - Prezentarea proiectului „Migrant în România Interculturală", activități anterioare desfaşurate în cadrul proiectului și activități ce urmează a fi realizate
16:00 - 17:00 - Accesul străinilor la sistemul de educație din România - probleme legate de înscrierea străinilor la studii în România, scrisoarea de acceptare la studii, obținerea vizei de studii, cursurile de limba română
17:00 - 18:00 - Primii Mediatori sociali interculturali în Romania
18:00 - 18:45 - Dialog între migranți și reprezentanți ai instituțiilor publice și societății civile. Recomandări şi posibile soluții de rezolvare a problemelor puse în discuție de migranți
18:45 - Cina.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi facilitatorul local din Iași, Simona Popa, la telefon 0744274430 sau email legalinro@gmail.com. De asemenea ne puteți scrie utilizând formularul de contact.


Conferinţă de presă „Migrant în România Interculturală” La Cluj-Napoca
28.11.2013

Joi, 28 noiembrie 2013 va avea loc în Cluj-Napoca la Casa de Cultură a Studenţilor, sala 32, între orele 14.30-15.00 Conferinţa de presă din cadrul proiectului „Migrant în România interculturală", Etapa II/2012, implementat de Institutul Intercultural Timişoara în parteneriat cu Liga Apărării Drepturilor Omului, filiala Cluj, Centrul pentru Resurse Civice Constanta, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Integrare Socială Bucureşti.

Tema Conferinţei de presă va fi Stadiul de implementare şi rezultatele proiectului „Migrant în România Interculturală", etapa I 2011.


Lansare de carte în București
28.11.2013

Muzeul Național al Literaturii Române (Bd. Dacia nr. 12, București) găzduiește în 28 noiembrie 2013, de la ora 18:00, lansarea volumului de versuri „Prietenie fără frontiere" de Coca Popescu și Ahmed Jaber.


La Cluj începe Festivalul Bucovina
28.11.2013   /   01.12.2013

Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca (GIB-Cluj) vă invită cu mare drag la evenimentele din cadrul Festivalului Bucovina, care va avea loc la Cluj, în perioada 28 noiembrie- 1 decembrie 2013. Programul Festivalului este disponibil aici.

A zecea ediţie a Forumului European pentru Integrare
26.11.2013   /   27.11.2013

Membrii Forumului European pentru Integrare se întâlnesc de două ori pe an în Bruxelles pentru a discuta chestiuni legate de migraţie cu instituţiile europene şi pentru a-şi împărtăşi experienţele cu privire la facilitarea integrării migranţilor.

În timpul celei de-a zecea întâlniri va fi adoptată o declaraţie a Forumului cu privire la subiectul „Participarea migranţilor la procesul democratic - Spre o cetăţenie incluzivă". Textul iniţial al declaraţiei, pregătit de membrii Biroului, a fost trimis spre consultare înaintea evenimentului.

Institutul Intercultural Timisoara (IIT) este membru al Forumului. În acest an, Romina Matei, coordonator de proiecte la IIT, va fi unul dintre raportorii forumului. Ea va avea şi şansa de a transmite mesajul reţelei de mediatori interculturali care au participat la cursul de formare organizat în Timişoara între 9 şi 16 noiembrie 2013.


Forumul Mondial pentru Democrație 2013
23.11.2013   /   29.11.2013

În perioada 23-29 noiembrie la Strasbourg se desfășoară Forumul Mondial pentru Democrație 2013. Tema acestui an este „Re-wiring Democracy: connecting institutions and citizens in the digital age". Puteți urmări în direct lucrările forumului aici.

Sursa: www.coe.int.


Ritmul eleganţei - spectacol de dans corean
18.11.2013

Ambasada Republicii Coreea la Bucuresti si Centrul Cultural Coreean din Budapesta, in parteneriat cu Asociatia Interculturala Romano-Coreeana (AIRC) va invita la un eveniment de exceptie.

Luni, 18 noiembrie 2013, ora 18.00, la Sala ArCuB (str. Batistei nr. 14, sector 2) din Bucuresti va avea loc spectacolul „Ritmul elegantei", un spectacol de dans traditional coreean sustinut de trupa NEOUL.

In deschiderea spectacolului, trupa H.A.C.K. din Craiova va prezenta un moment de dans k-pop.
Spectacolul „Ritmul elegantei" este oferit gratuit de catre organizatori tuturor celor care iubesc si apreciaza arta si cultura coreeana.

Intrarea este libera. Detalii aici.Zilele filmului columbian la București
14.11.2013   /   17.11.2013

Între 14 şi 17 noiembrie, sala Auditorium a Institutului Cultural Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38, București) găzduieşte evenimentul Zilele filmului columbian, care aduce la Bucureşti câteva dintre cele mai noi şi apreciate producţii cinematografice realizate în Columbia. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul îl găsiți aici.


Seminar la Timișoara
13.11.2013

Institutul Intercultural Timişoara şi Institutul Român de Educaţie a Adulţilor au plăcerea de a vă invita la seminarul Competenţe şi migraţie, ce va avea loc miercuri, 13 noiembrie 2013, între orele 15 şi 18 în Sala Mare a Primăriei Timişoara.

În cadrul seminarului vor fi prezentate proiectele:
- Migrant în România interculturală - crearea unui mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrării străinilor în România şi pentru întărirea coeziunii sociale, prin mecanisme de consultare a comunităţilor de străini
- Forward - portofoliu de competenţe pentru identificarea, recunoaşterea, dezvoltarea şi validarea competenţelor dobândite de către femeile migrante în contexte de învăţare formale, non-formale şi informale

De asemenea în cadrul evenimentului va fi continuată consultarea tripartită, a autorităţilor, a migranţilor şi a societăţii civile, privind problemele şi posibilele soluţii privind integrarea cetăţenilor străini stabiliţi în România.

Evenimentul este încă o premieră a oraşului - bucurându-se de prezenţa a 24 de mediatori interculturali, rezidenţi legal în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara - aflaţi în Timişoara la un curs de perfecţionare acreditat de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, pentru constituirea reţelei mediatorilor interculturali în România, exemplu de bună practică recunoscut de către Comisia Europeană.


Teatru despre migrație
04.11.2013

Piesa de teatru „NU NE-AM NĂSCUT ÎN LOCUL POTRIVIT" împleteşte cinci poveşti de viaţă ale unor oameni diferiţi care au în comun experienţa refugiului. Alice Monica Marinescu şi David Schwartz sunt autorii textului distins cu premiul „Talking About Borders" 2012.

Piesa se joacă la Bucureşti în 7 şi 14 noiembrie 2013, orele 19:30, Spaţiul Platforma (Calea Moşilor 62-68) şi are subtitrare în engleză şi arabă.

Aflaţi mai multe despre „Poveşti despre Migraţie" şi „Stagiunea Teatrul Politic" aici.

Comisia Europeană: consultare publică despre noua agendă a afacerilor interne
01.11.2013   /   21.01.2014

Toți cetățenii rezidenți în UE și organizațiile neguvernamentale sunt invitate să transmită Comisiei Europene propuneri privind noua agendă a afacerilor interne. Problematica migrației și a refugiaților ocupă un loc important în acest context. Detalii la http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-is-new/public-consultation/2013/consulting_0027_en.htm

Seri multiculturale la castel
31.10.2013   /   01.11.2013

În perioada 31 octombrie - 1 noiembrie, Complexul Castel Moșnița Nouă va găzdui un festival de diversitate culturală prin se urmărește promovarea diferitelor tipuri de culturi din zona de Vest a țării prin implicarea societății civile și sprijinirea reinserției victimelor traficului de persoane aflate în asistența ONG-urilor specializate.

Parteneri în cadrul acestui eveniment sunt Centrul Regional Timișoara - Agenția Națională
Împotriva Traficului de Persoane, Asociația Cultural Educativă Tudor, Asociația Generație Tânără Timișoara și AIDROM Timișoara.

În fiecare din cele 2 zile, începând cu orele 18.30, vor avea loc în incinta Salonului Vienez al Complexului Castel Moșnița Nouă diverse manifestări culturale: concert de muzică gospel susținut de artiști din Nigeria, momente de folclor românesc, orchestră de țambaluri, dans popular bulgăresc, muzică ușoară - Simona Ilioni Loga, concert pian și canto - Diana Popa Vasiu, teatru, film documentar. Intrarea va fi liberă.

Deoarece în data de 18 octombrie a fost Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane iar Asociația Generație Tânără Timișoara și AIDROM Timișoara asigură asistența victimelor acestui fenomen, vor fi prezentate, într-un pliant, câteva cazuri sub formă de poveste, cu mărturiile victimelor, publicul participant la eveniment având posibilitatea să cunoască ma bine acest fenomen și consecințele la nivelul victimelor și să doneze fonduri pentru aceste cazuri.

Sursa: www.digi24.ro.


Ziua Naţiunilor Unite
24.10.2013

În 1947, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat 24 octombrie, ziua aniversară a Cartei Națiunilor Unite, care „va fi dedicată informării popoarele din lume despre scopurile și realizările Organizației Națiunilor Unite și a câștigat sprijinul lor pentru activitatea sa".

În 1971 Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care declară că „Ziua internațională a Națiunilor Unite" trebuie să fie o zi de sărbătoare și a recomandat că ar trebui să fie considerată ca o sărbătoare a Națiunilor Unite de către toate statele membre.

http://ro.wikipedia.org


Seminar local pentru integrarea migranţilor la Constanţa
23.10.2013

Centrul pentru Resurse Civice are plăcerea de a vă invita la prezentarea festivă a
sesiunii de activități aferentă perioadei August 2013 - Iunie 2014, a Centrului de
Informare pentru Migranți Constanța.

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 octombrie, la ora 13.30, la Legendary Pub (bd.
Tomis 122, colț cu str. Tudor Vladimirescu, deasupra Restaurantului Beirut), și se va
bucura de prezența reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la Constanța,
Prefecturii județului Constanța, Primăriei municipiului Constanța, Serviciului pentru
Imigrări Constanța, precum și ai altor instituții cu atribuții în problematica
cetățenilor străini. Vor participa, de asemenea, organizații ale cetățenilor străini, dar
și companii din județul Constanța, cu asociați, acționari sau angajați din rândul
cetățenilor străini.

Agenda evenimentului

13.30 - 13.45 Primirea și prezentarea invitaților
13.45 - 14.05 Prezentarea rezultatelor de până în prezent ale Centrului de
Informare pentru Migranți Constanța
14.05 - 14.15 Prezentarea activităților viitoare
14.15 - 15.30 Probleme și provocări în procesul de integrare a cetățenilor străini
în comunitatea constănțeană
14.15 - 15.00 Cocktail informal și networking
Centrul din Constanța face parte dintr‐o rețea națională de 15 centre de informare
şi consiliere pentru resortisanţi ai unor ţări terţe, iar serviciile sale sunt finanțate din
Programul General „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii" al Fondului
European pentru Integrarea resortisanţilor ţărilor terţe, gestionat în România de
către Inspectoratul General pentru Imigrări.
Kurban Bayram la București
19.10.2013

Sâmbătă, 19 octombrie, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) are loc Sărbătoarea Sacrificiului - „Kurban Bayram", specifică culturii musulmane. Evenimentul este organizat de Fundația TUNA cu sprijinul Primăriei Generale a Capitalei.

Sursa: www.inparc.ro.


Festivalul Ceaiului și al Cafelei, Ediția a V-a
14.10.2013   /   20.10.2013

În perioada 14-20 octombrie, cea de-a cincea ediție a Festivalului Ceaiului și al Cafelei se desfășoară în București după acest program.

Sursa: www.tea-coffee.ro.


Pacea în lume
13.10.2013

Duminică 13 octombrie 2013, între orele 10 şi 12, la Sala de Sport „No Limits" din Timişoara va avea loc un eveniment deosebit de spiritualitate universală, în limba română: „Noţiuni introductive despre budismul Nichiren Daishonin", cu lectorele Rika din Japonia şi Ramona din Italia.

Intrarea este liberă, adresa din Timişoara fiind Str. Brediceanu, Nr. 4 (cu intrarea de pe aleea pietonală Mărăşeşti / Piaţa Libertăţii). Persoană de contact, pentru detalii: Ramona Nagy 0772355806, pat.ramin@libero.it.

Conferinta Competenţe şi migraţie la Timişoara
10.10.2013

Institutul Român de Educaţie a Adulţilor, în parteneriat cu Institutul Intercultural Timişoara are plăcerea de a invita să participaţi la conferinţa Competenţe şi migraţie, ce va avea loc în data de 10 octombrie 2013, interval orar 11-15, la Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran, bld. Vasile Pârvan, nr. 4A, Timişoara.
În cadrul conferinţei vor fi prezentate principalele rezultate ale proiectelor:


  • Forward - portofoliu de competenţe pentru identificarea, recunoaşterea, dezvoltarea şi validarea competenţelor dobândite de către femeile migrante în contexte de învăţare formale, non-formale şi informale

  • Migrant în România interculturală - crearea unui mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrării străinilor în România şi pentru întărirea coeziunii sociale, prin mecanisme de consultare a comunităţilor de străini


În speranţa că vom avea plăcerea de a vă regăsi între participanţii conferinţei, vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavostră prin email la adresa irea@irea.uvt.ro sau telefon 0256 592 960; 0725 225 249, până miercuri, 9 octombrie 2013.

Programul conferinţei
10.30 - 10.50 Înregistrarea participanţilor
10.50 - 11.00 Cuvânt de bun venit, Maria Ţoia - Director IREA
11.00 - 11.30 Situaţia migranţilor în România, Călin Rus - Director Institutul Intercultural
11.30 - 12.00 Forward - O abordare bazată pe competenţe pentru îmbunătăţirea procesului de includere socială a femeilor migrante, Maria Ţoia - Director IREA
12.00 - 12.30 Pauză de cafea
12.30 - 14.00 Open space - discuţii pe marginea următoarelor teme:
1. Probleme întâmpinate de migranţi în relaţia cu autorităţile locale - Posibile soluţii
2. Competenţe necesare specialiştilor în lucrul cu migranţii
3. Transferul modelului Forward ca soluţie pentru includerea socială a femeilor migrante
14.00 - 15.00 PrânzÎntâlniri la nivel înalt în cadrul celei de-a 68-a Adunări Generale a ONU
03.10.2013   /   04.10.2013

În perioada 3-4 octombrie 2013 are loc un dialog la nivel înalt ONU pe tema migrației internaționale și a dezvoltării, cu titlul: „Să facem migrația să funcționeze\".

Aflați de aici cum puteți participa în calitate de cetățean global.


„Zilele filmului brazilian” la București
02.10.2013   /   06.10.2013

În perioada 2- 6 octombrie 2013 sunteți invitați la Institutul Cervantes din București (Bd. Regina Elisabeta nr. 38), sala Auditorium, pentru „Zilele filmului brazilian".

Detalii aici: www.difusionelectronica.institutocervantes.es.


Pagina: <<<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>>
inapoi | start | sus
Dec 2018 Ianuarie 2019 Feb 2019
D
L
M
M
J
V
S
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.