Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Ziua Europeană a Limbilor, 26 septembrie
26.09.2013   /   28.09.2013

La inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001.
Pentru a marca această zi, institutele culturale din București organizează un eveniment tematic în 28 septembrie, între orele 11 și 17, la Grădina Verona.

Surse: http://edl.ecml.at, www.cronicaromana.ro.


ARCA-FRRM – Lansarea etapei a doua a unui proiect de integrare a migranților
23.09.2013

Organizaţia ARCA-Forumul Român pentru Refugiaţi şi Migranţi (ARCA-FRRM) în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom vă invită la lansarea oficială a etapei II a proiectului „Promovarea imaginii RTT şi soluţii eficiente în vederea integrării acestora în societatea românească" co-finanţat de Uniunea Europeană şi Inspectoratul General pentru Imigrări.

În cadrul evenimentului se vor prezenta activităţile prevăzute pentru etapa a doua de implementare, respectiv perioada august 2013- iunie 2014.

Scopul acestui proiect constă în facilitarea procesului de integrare al străinilor din afara spaţiului comunitar în societatea românească prin oferirea de asistenţă socio-econonică şi educaţională, precum şi prin promovarea şi îmbunătăţirea imaginii acestora în societatea românească.

Evenimentul va avea loc în București, la data de 23 septembrie 2013, între orele 09:15-14:00, la Hotel Ramada Majestic - Calea Victoriei No. 38-40, Sector 1, Bucureşti.

Sursa: ori.mai.gov.ro.


Noaptea albă a filmului românesc
20.09.2013

În București și Cluj-Napoca va avea loc în 20 septembrie Noaptea albă a filmului românesc. Programul filmelor îl găsiți aici: www.romfilmpromotion.ro.

FESTITALIA
12.09.2013   /   18.09.2013

În perioada 12 - 18 septembrie 2013 în Parcul Herăstrău din București are loc FESTITALIA - un pic de Italia în București. Manifestarea își propune să reconstituie o Italie în miniatură în București, având ambiția de a recrea atmosfera tipică sărbătorilor noastre populare.

Sursa: culturalazi.ro.


Papa Francisc a decretat 7 septembrie zi de post și rugăciune pentru pace
07.09.2013

Papa Francisc a declarat 7 septembrie zi de post și rugăciune pentru pace în Siria. Pe această dată, Suveranul Pontif a declarat că va ține o slujbă specială la Vatican și i-a îndemnat pe oamenii cu suflet bun, de orice confesiune, să se alăture inițiativei catolice.

Suveranul Pontif a făcut un apel la comunitatea internațională să negocieze un plan de instaurare a păcii în Siria, fără a folosi violența.

Numărul refugiaţilor care au fugit din Siria a ajuns la 2 milioane de persoane, potrivit ONU. Alte 4,3 milioane de civili au fost nevoiţi să caute adăpost în interiorul graniţelor ţării lor, dar departe de casele lor.

Surse: reuters.com, evz.ro.

Săptămâna Japoneză la cafeneaua Alandala
05.09.2013   /   12.09.2013

Între 5 septembrie şi 12 septembrie, cafeneaua Alandala din București aduce arome şi culori din Japonia. În această perioadă puteți găsi în cafenea obiecte de cultură tradiţională din Japonia, o expoziţie de stampe japoneze, obiecte realizate prin tehnica lăcuirii, păpuşi tradiţionale şi alte obiecte de artă.

De asemenea, gazdele pregătesc şi câteva surprize: atelier de origami folosind hârtie japoneză originală, atelier de împăturire de pânză japoneză şi atelier de caligrafie. Cei care doresc să afle mai multe despre ceremonia ceaiului se pot relaxa pe o rogojină şi pot servi un „matcha tea latte" (cu ceai verde pudră din Japonia) sau un ceai verde din frunze.

Iar dacă n-aţi îmbrăcat până acum un kimono, acum aveți ocazia să o faceți la cafeneaua Alandala, Str. Aurel Vlaicu, nr. 70, București, în fiecare zi de marți până duminică de la 16:00 până după miezul nopții.

Sursa: facebook.com.


A zecea conferință anuală a rețelei IMISCOE: Criză și migrație – percepții, provocări și consecințe
26.08.2013   /   27.08.2013

Institutul pentru Studiul Migrației, Diversității și Bunăstării (MIM) și Departamentul de Studii Politice Globale (GPS) de la Universitatea din Malmö organizează a zecea conferință anuală a Rețelei de Cercetare IMISCOE (Migrație Internațională, Integrare și Coeziune Socială). Evenimentul va avea loc în perioada 26-27 august 2013, în Malmö.

De vreme ce Europa se confruntă în perioada actuală cu o profundă criză economică, ce are repercusiuni asupra stabilității politice a multor state membre, inclusiv a Uniunii Europene, această conferință se va axa pe legăturile dintre criză și modelele de migrație în, între și din statele europene.

Termenul limită pentru înscrieri este 1 august 2013. Puteți găsi mai multe detalii aici.

Puteți citi mai multe despre Rețeaua de Cercetare IMISCOE aici.


Forumul Mondial pentru Democrație 2013
09.08.2013

Forumul Mondial pentru Democrație 2013
„Democrația dintr-o nouă perspectivă: conectarea instituțiilor și cetățenilor în era digitală"
Strasbourg, Consiliul Europei, 27- 29 noiembrie 2013

Social media și rețelele sociale permit indivizilor schimburi, planificări, acțiuni și interacțiuni cu politicieni și activiști în afara sistemelor instituționale. Consiliul Europei se află într-o poziție unică de a aduce laolaltă politicieni aleși și lideri ai societății civile pentru a discuta despre impactul acestei schimbări tehnologice asupra structurilor și instituțiilor democratice existente. Forumul (care va avea loc la sediul Consiliului Europei din Strasbourg între 27 și 29 noiembrie 2013) va analiza oportunitățile și riscurile unor inițiative participative și va testa soliditatea și longevitatea lor într-o dezbatere deschisă cu politicienii aleși. Puteți găsi detalii aici.

Data limită pentru înscrieri este 9 august. Accesați această pagină pentru a consulta Apelul de participare și pentru a completa Formularul de înscriere.


Seminar intensiv de yoga la Timisoara cu Philip Stevens
20.07.2013   /   21.07.2013

Prakriti School of Yoga  vă invita la un seminar intensiv cu un profesor de top în cadrul ştiinţei şi al yoga, din lume: Swami Samnyasananda (Philip Stevens) din Australia.
În cadrul programului de două zile din Timişoara, Swami Samnyasananda  va aborda în profunzime relaţia dintre respiraţie, creier şi echilibrul corpului, se vor explora aspectele fiziologice ale respiraţiei yoghine şi modul în care aceasta influenţează inima, creierul şi sistemul nervos. Yoga va fi „scoasă de pe saltea”! Seminarul va include asane pentru flexibilizare, sănătate şi confort, pentru îmbunătăţirea tonusului general şi a stării de spirit, precum şi sesiuni interactive ce vor pune accentul pe modul de funcţionare al creierului, al sistemului nervos şi al sistemului hormonal.

Mai multe detalii aici: Yoga Timisoara

Seminar IREA la Timișoara
05.07.2013

Institutul Român de Educaţie a Adulţilor are plăcerea de a va invita să participaţi la Seminarul „Distance to the labour market (DLM) - abordare inovatoare privind consilierea tinerilor, şomerilor şi migranţilor în vederea integrării pe piaţa muncii şi în educaţia adulților", care va avea loc în data de 5 iulie 2013 la Hotel Savoy, Splaiul Tudor Vladimirescu, nr.2, Timişoara. Seminarul se va desfăşura în limba engleză.

Masa rotundă în Timișoara cu tema „Relația dintre stat și organizații neguvernamentale – între discurs şi practică”
28.06.2013

Agenţia pentru Informarea şi Dezvoltarea Organizaţiilor Neguvernamentale (AID-ONG), în parteneriat cu Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale (CENTRAS) vă invită să participaţi la masa rotundă „Relația dintre stat și organizații neguvernamentale - între discurs şi practică", eveniment ce va avea loc în Timișoara, vineri, 28 iunie 2013, între orele 13.00-16.00, în sala mare a Centrului Regional de Formare Antreprenorială - Regiunea Vest din Timișoara, Str. V. Alecsandri, Nr. 8, et. 2, ap. 8 (lângă Piața Unirii).

Prin participarea la acest eveniment, organizaţiile interesate de optimizarea relaţiei dintre Guvern şi sectorul asociativ vor avea oportunitatea de a colabora la implementarea unui proiect ce îşi propune elaborarea, printr-o activă implicare a Guvernului, Parlamentului şi a organizaţiilor neguvernamentale interesate, a unei politici publice coerente, la nivel naţional, cu privire la organizaţiile neguvernamentale nonprofit (ONG).

Conferința națională a proiectului Migrant în România interculturală
21.06.2013   /   22.06.2013

Institutul Intercultural Timișoara vă adresează invitaţia de a participa la conferinţa naţională din cadrul proiectului Migrant în România interculturală.

Conferința va avea loc la București în perioada 21 - 22 iunie 2013, la Hotel Lev Or (str. Occidentului, nr. 25, sector 1).

Puteți găsi detalii la secțiunea Seminarii.

Evenimente cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, 20 iunie
20.06.2013   /   21.06.2013

Pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului, UNHCR organizează în 20 și 21 iunie 2013, la Hanul Manuc din București, spectacole de percuție și proiecții multimedia outdoor. Detalii aici.


Festivalul „Namaste India” la București, ediția a V-a
20.06.2013   /   23.06.2013

Centrul Cultural „Rabindranath Tagore" şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" vă invită la cea de-a V-a ediţie a festivalului „Namaste India", în perioada 20-23 iunie 2013, la Bucureşti. Ca în fiecare an, vă încurajăm să vă apropiaţi de incredibila cultură a Indiei, să o descoperiţi prin spectacole de dans, muzică, literatură, fotografie, filosofie, artizanat şi gastronomie, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" (Şos. Kiseleff nr. 28-30, Bucureşti).

http://namasteindia.ro/

Conferință la București
18.06.2013

Asociația Română pentru Promovarea Sănătății și Fundația Soros România vă invită marți, 18 iunie, începând cu ora 10:00, la conferința de lansare a Barometrului Integrării Imigranților, ediția 2013, la Hotel Ibis Parlament, Sala Mircea Eliade (Str. Izvor, Nr. 82-84, sector 5, București).

Barometrul integrării imigranților este un studiu integrat asupra fenomenului integrării imigranților în România, realizat printr-o modalitate inovativă. Conferința va realiza prezentarea acestei cercetări inovative, precum și sinteza răspunsurilor, care reflectă situația actuală a integrării imigranților în România anului 2012.

Noaptea Institutelor Culturale 2013
14.06.2013   /   15.06.2013

Ajunsă la cea de-a șaptea ediţie, Noaptea Institutelor Culturale este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Bucureşti. Ca şi în ediţiile trecute, porţile centrelor şi ale institutelor culturale, precum şi ale partenerilor acestora, vor fi deschise pentru o noapte întreagă miilor de vizitatori aşteptaţi. Puteți găsi programul complet aici.


Zilele Culturii Portugheze la București
11.06.2013   /   16.06.2013

Ambasada Portugaliei la București și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti" vă invită în perioada 11 - 16 iunie 2013, între orele 10.00 - 19.00, la evenimentul „Zilele Culturii Portugheze".

Activitățile planificate vor avea loc la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti" (șoseaua Kiseleff nr. 28-30, sector 1, București) și au ca scop cunoașterea culturii și tradițiilor portugheze prin muzică și dans, conferințe și proiecții de filme documentare, work-shop-uri de limba și literatura portugheză.

Detalii pe site-ul Ambasadei Portugaliei la București.


Seminar local Bucureşti, proiect \"Migrant în România interculturală\"
06.06.2013

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Integrare Socială (ADIS) va organiza un nou seminar local in Bucuresti, in cadrul proiectului „Migrant în România Interculturala" implementat de Institutul Intercultural Timişoara în parteneriat cu Liga Apărării Drepturilor Omului-filiala Cluj, Centrul pentru Resurse Civice-Constanta, Asociaţia ADIS-Bucureşti.

Discutiile se vor axa in special pe subiectul privind accesul migrantilor la studii in Romania, dar şi pe alte probleme cu care se confruntă comunităţile de migranţi din România.

Seminarul va avea loc joi, 6 iunie, incepand cu ora 10:00, la Hotel Răzvan (Calea Calarasilor nr. 159, sector 3 , Bucuresti; Punct de reper: Hala Traian. Mijloace de transport: autobuz 133, tramvai 14, 40, 55, 56, Stația Hala Traian).

Persoana de contact:
Georgiana Rentea, georgiana@asociatia-adis.ro 

Seminar local Timişoara „Limbile imigranţilor, o resursă pentru societate”
05.06.2013

Seminarul se va derula începând cu ora 14:00 la Casa Adam Muller Guttenbrunn Timişoara.

Scopul seminarului este de a aduce în discuţie resursa importantă pe care o reprezintă limbile vorbite de imigranţi în Timişoara şi ce se poate face pentru a beneficia de pe urma acestei resurse. În continuarea acestui subiect, în a doua partea a întâlnirii se vor discuta şi problemele cu care se confruntă imigranţii în Timişoara, iar împreună cu cei prezenţi se va încerca găsirea de soluţii la întrebările ridicate. La finalul întâlnirii se vor gusta diferite feluri de mâncare reprezentative diverselor comunităţi de imigranţi. Bucatele vor fi gătite şi prezentate de migranţii prezenţi la întâlnire.

Seminarul este organizat de Institutul Intercultural Timișoara în cadrul proiectului Migrant în România interculturală.

Dezbatere: Imigrația în România – reglementare și integrare
05.06.2013

Grupul pentru Dialog Social şi Asociaţia Federaliştilor Europeni din România vă invită miercuri, 5 iunie 2013, ora 17.30, la sediul Grupului pentru Dialog Social din București, Calea Victoriei nr. 120, la o dezbatere cu tema: „Imigraţia în România - reglementare şi integrare".Pagina: <<<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>>
inapoi | start | sus
Dec 2018 Ianuarie 2019 Feb 2019
D
L
M
M
J
V
S
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.