Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Forumul European pentru Integrare - editia a 9-a
04.06.2013   /   05.06.2013

Forumul este o platformă europeană pentru integrarea migranţilor la care participă reprezentanţi ai societăţii civile. Discuţiile din cadrul acestui forum oferă Comisiei Europene o bază pentru dezvoltarea unei abordări comprehensive a integrării, iar ONG-urilor ocazia de a discuta priorităţi de integrare cu reprezentanţi ai instituţiilor europene.

Cea de-a noua ediţie a forumului are ca temă integrarea tinerilor migranţi prin activităţi şcolare, acces la locuri de muncă şi prezenţa în spaţiul public.

Mai multe detalii aici.

Festival Migratie si Drepturile Omului la Cluj - editia a III-a
23.05.2013   /   26.05.2013

Liga Apărării Drepturilor Omului, Filiala Cluj organizează în perioada 23-26 Mai 2013 evenimentul Migraţie şi Drepturile Omului, Ediţia III, în oraşul Cluj-Napoca cu participarea următoarelor comunităţi: Tunisia, Maroc, Pakistan, India, Siria, Palestina, Columbia, Ecuador, Mexic, Cuba, Guatemala, Bolivia, Peru şi Republica Moldova.

Evenimentul aduce în prim plan valorile culturale şi tradiţiile comunităţile imigranţilor din ţările non-UE cât şi programele de integrare existente pentru aceştia, totodată sărbătoreşte INTERCULTURALITATEA ca mijloc de construire a relaţiilor dintre culturi prin prisma educaţiei, comunicării, pluralismului lingvistic şi interacţiunii dintre populaţia minoritară şi cea majoritară.

Mai multe detalii si programul evenimentului aici:
http://ladocluj.ro/?p=1068 si http://www.facebook.com/FestivalMigratieSiDrepturileOmuluiMidoEditiaIii.

Ziua mondială pentru diversitate culturală, dialog şi dezvoltare
21.05.2013

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat în 2001 ziua de 21 mai Ziua mondială pentru diversitate culturală, dialog şi dezvoltare. În această zi suntem invitaţi să reflectăm asupra valorii pe care o are diversitatea culturală şi să învăţăm să trăim împreună în armonie. Vă invităm să ne scrieţi pe forum despre activităţile pe care le realizaţi pentru promovarea diversităţii culturale.

Festivalul Turcesc la Bucuresti
17.05.2013   /   19.05.2013

Festivalul va avea loc in Parcul Herastrau, iar intrarea va fi libera. Mai multe detalii aici: http://turkfest.tuna.ro/

Festivalul Filmului European
09.05.2013   /   11.05.2013

Festivalul Filmului European se desfăşoară anul acesta timp de trei zile la București, între 9 și 11 mai, la Cinema Studio şi Cinemateca Eforie. Ajuns la cea de-a XVII-a ediție, evenimentul include filme din zece țări, precum și o selecție de proiecte cinematografice realizate de studenții Universității Naționale de Arte din București.

Mai multe detalii aici: www.icr.ro/ffe2013.

Inițiativa paneuropeană MOOC - Massive Open Online Courses
25.04.2013

Cursuri universitare online care oferă acces la o educație de calitate sunt oferite cu sprijinul Comisiei Europene, în mod gratuit, în 12 limbi diferite. Inițiativa este condusă de Asociația europeană a universităților de învățământ la distanță (European Association of Distance Teaching Universities - EADTU) și reunește în principal universități deschise. Partenerii sunt situați în următoarele țări: Franța, Italia, Lituania, Țările de Jos, Portugalia, Slovacia, Spania, Regatul Unit, Rusia, Turcia și Israel. Informații detaliate despre această inițiativă și despre cursurile propuse sunt disponibile pe portalul www.openuped.eu.

Evenimentul de lansare va avea loc în 25 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă internaţionale online, între orele 11:00-12:00 CEST. Programul este disponibil aici: www.ou.nl/moocs.

Festivalul japonez Michi-biraki
21.04.2013

Demonstraţii, momente artistice, expoziţii şi proiecţii de anime, mini-lecţii de limba japoneză, cântece japoneze, o piesă de teatru, o demonstraţie de ceremonia ceaiului, o expoziţie de ikebana şi multe alte activităţi se vor realiza la Grădina Botanică din Bucureşti.

Evenimentul este organizat de Secţia de japoneză a Universităţii din Bucureşti în colaborare cu Grădina Botanică şi Facultatea de Biologie şi se bucură de sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti, al Şcolii Japoneze din Bucureşti şi al Colegiului Naţional „Ion Creangă". Intrarea este liberă.

Detalii aici: http://media.unibuc.ro.

Proiecție inedită de film sârbesc în Timișoara
18.04.2013

Consulatul Republicii Serbia şi Pelicula Culturală îi invită pe timişoreni la proiecția filmului sârbesc „Capcana (Klopka)". Proiecția va avea loc în sala de spectacole a Episcopiei Ortodoxe Sârbe din Timişoara (Piaţa Unirii, nr. 4 - lângă biserica sârbească), care a trecut prin ample lucrări de renovare şi recondiţionare, joi, 18 aprilie, de la ora 19:00.

Evenimentul este cu atât mai inedit cu cât intrarea se face pe bază de... cearceafuri şi prosoape, care vor fi donate Spitalului pentru Copii Louis Ţurcanu.

Detalii aici.


CaféKultur în Timișoara
14.04.2013   /   20.04.2013

CaféKultur se întoarce la Timișoara pentru a 9-a ediție a Săptămânii Culturale în cafenele! Ca de obicei, și în acest an Institutul Francez și Centrul Cultural German organizează în parteneriat această săptămână plină de surprize, cu un program internațional variat.

Muzicieni germani (MAD), tineri români care cântă în franceză (Bataille Navale), un scriitor care își compune propria muzică și propriile versuri, două concerte sclipitoare ale unor tineri cehi talentați...

Mai multe informații puteți găsi aici. De asemenea, puteți vizita pagina de Facebook a evenimentului.


Seminar pe tema migrației în Timișoara
08.04.2013

Organizatia ARCA – Forumul Român pentru Refugiaţi şi Migranţi vă invită la seminarul privind „Accesul la piata muncii a cetățenilor străini cu un drept de ședere în România” organizat in cadrul proiectului „Promovarea imaginii RTT în România şi soluţii eficiente în vederea integrării acestora în societatea românească.”


Evenimentul va avea loc în Timișoara, în data de 08 aprilie 2013, la Hotel Ambassador (Str. Mangalia nr. 3 ), sala Daria, între orele 09:00-14:00.
Cafékultour, Iași, Ediția a 8-a
08.04.2013   /   21.04.2013

Organizată de către Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez Iaşi, seria de evenimente „Cafékultour" a ajuns anul acesta la a VIII-a ediţie. În perioada 8-21 aprilie, cluburile şi cafenelele din Iaşi se vor transforma în spaţii de manifestare ale culturilor locale și internaționale, oferind publicului evenimente dintre cele mai diverse: demonstrații de gătit, seri de joc, concerte de jazz, expoziţii de fotografie, spectacole de teatru, proiecţii de filme etc.

Sursa: Ziarul de Iași.


Dezvoltare personală şi orientare în carieră
04.04.2013

BUZZ!Camp se adreseaza tinerilor profesionisti, studenti si absolventi, aflati la inceputul drumului. BUZZ!Camp este mai mult decat un eveniment de business. Este un semnal de alarma, un ceas desteptator pe care ti-l facem cadou, menit sa-ti aduca aminte ca e momentul sa actionezi.ACUM!

Cu un mix de dezvoltare personala si orientare in cariera, bine definit si organizat, BUZZ!Camp te aduce in fata unor speakeri de renume (de la vedete pana la traineri recunoscuti) si a celor mai mari companii de pe piata internationala.

Mai multe detalii pe: http://buzzcamp.ro/event/timisoara/.

Seminar local Migrant în România interculturală la Bucureşti
28.03.2013

Seminarul local pentru integrarea migranţilor din Bucuresti va avea loc pe 28 martie 2013, începând cu ora 09:30, la Hotel Răzvan (Calea Calarasilor nr. 159, sector 3 , Bucuresti; Punct de reper: Hala Traian. Mijloace de transport: autobuz 133, tramvai 14, 40, 55, 56, Stația Hala Traian).

În cadrul seminarului sunt invitați să participe atât reprezentanți ai comunităților de străini proveniți din state care nu sunt membre UE cât și ai autorităţilor publice locale si societăţii civile.

Seminar local București, proiect Migrant in România interculturală
28 martie 2013, Hotel Răzvan
09:15 - 09:30 Înregistrarea participanţilor
Welcome Coffee
09:30 - 10:00 Sesiune introductivă: Prezentarea participanţilor
Prezentarea proiectului "Migrant în România interculturală"
10:00 - 11:00 Prezentarea unor materiale media realizate în scopul informării privind situația
imigranților în societatea românească și relatarea experienței realizării acestora
Laura Ștefănuț - jurnalist
11:00 - 11:30 Accesul străinilor la asistență și protecție socială
Roxana Marin - Șef Serviciu Anchete Sociale, Direcția Generală de Asistență
Socială a Municipiului Bucuresti, Cantina Centrală de Ajutor Social sect. 1
11:30 - 11:45 Pauză
11:45 - 12:30 Prezentarea activităţilor grupului de mediatori interculturali din București
(analiza situaţiei si a nevoilor actuale ale RTT)
Prezintă mediatorii interculturali
12:30 - 13:15 Dialog migranți - reprezentanți ai instituțiilor publice și societății civile
13:15 - 13:30 Concluzii
13:30 - 14:30 Prânz de socializare

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, ediția a XIII-a
27.03.2013   /   31.03.2013

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara vă invită la cea de a XIII-a ediție a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei", care se va desfășura în perioada 27-31 martie.

Aici gasiţi mai multe detalii despre eveniment: http://osb.basarabeni.ro/2013/03/25/3325/.

Reţeaua Europeană a Femeilor Migrante (ENoMW) recrutează coordonatoare
15.03.2013   /   29.03.2013

Reţeaua Europeană a Femeilor Migrante (ENoMW) recrutează coordonatoare de reţea, care va avea sediul în cadrul European Women's Lobby, la Bruxelles. Coordonatoarea va lucra sub supervizarea Consilului de administraţie al ENOMW. Mai multe detalii aici: http://www.epim.info/2013/03/the-european-network-of-migrant-women-is-recruiting-a-network-coordinator/.

Seminar local Migrant in Romania interculturala la Cluj
14.03.2013

LADO Filiala Cluj organizeaza cel de al doilea seminar local din cadrul proiectului „Migrant în România Interculturala" implementat de Institutul Intercultural Timişoara în parteneriat cu Liga Apărării Drepturilor Omului, filiala Cluj, Centrul pentru Resurse Civice Constanta, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Integrare Socială Bucureşti.

Seminarul va pune accent pe următoarea tematică: Ce fac universităţile clujene pentru încurajarea imigranţilor non-UE să urmeze facultăţi, masterate şi doctorate în Cluj-Napoca?

Seminarul va avea loc Joi, 14 Martie la Casa de Cultură a Studenţilor, sala 22, între orele 15.00-19.00.

Mai multe detalii pe site-ul LADO Cluj.

Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS Romania) și Ordinul Iezuiților din România au plăcerea de a vă invita la lansarea filmului „Năvodul”
13.03.2013

Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS Romania) și Ordinul Iezuiților din România au plăcerea de a vă invita la lansarea filmului „Năvodul”, în data de 13 martie 2013, orele 12:00 - 14:00, la hotel Ramada Majestic Bucharest Hotel (sala I.L. Caragiale) situat în Calea Victoriei nr.38-40, sector 1, București.Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului
11.03.2013   /   17.03.2013

Cea de a șasea ediție a festivalului este menită a fi un antidot împotriva urii și furiei. Programul complet și detalii aici.


Ziua Internațională a Femeii
08.03.2013

În acest an, Ziua Internațională a Femeii se concentrează pe eradicarea violenței împotriva femeilor.

Violența împotriva femeilor este o încălcare a drepturilor omului care afectează femeile din întreaga lume.

Detalii despre acțiunile ONU pentru femei pe acest subiect pot fi găsite aici.


Ziua Europeană a Comemorării celor Drepți
06.03.2013

Drepți sunt cei care au ales umanitatea în locul urii. Și-au pus viața în pericol pentru a salva oameni în pericol de a fi victimele crimelor în masă și ale genocidului, astfel că „au întrerupt, prin acțiunea lor neașteptată, lanțul răului".

Pe 10 mai 2012 Parlamentul European a adoptat o declarație prin care ziua de 6 martie a devenit „Ziua Europeană a Comemorării celor Drepți", în scopul de a „comemora pe cei care au lansat provocări, prin responsabilitatea individuală, crimelor împotriva umanității și totalitarismului".


Pagina: <<<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>>
inapoi | start | sus
Dec 2018 Ianuarie 2019 Feb 2019
D
L
M
M
J
V
S
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.