Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Dincolo de frontiere cu One World Romania 2016
21.03.2016   /   27.03.2016

A noua ediție a Festivalului de Documentar și Drepturile Omului One World Romania va avea loc în perioada 21-27 martie 2016. Tema centrală a festivalului o reprezintă cea mai recentă criză a refugiaților din Europa și pretutindeni. Organizatorii anunță că vor crea în jurul festivalului mai multe evenimente care să familiarizeze publicul în mod direct cu refugiații din jurul nostru.

Puteți urmări știri despre festival pe site-ul dedicat sau pe rețelele de social media.

Sursa: oneworld.ro.


Festivalul video pentru tineri PLURAL+
04.03.2016   /   29.05.2016

Festivalul video pentru tineri PLURAL+ pe teme legate de migraţie, diversitate şi incluziune socială lansează apelul pentru înscrieri 2016.

Termenul limită până la care se pot trimite videoclipuri de maximum 5 minute este 29 mai 2016. Autorii videoclipurilor înscrise în concurs trebuie să aibă vârsta maximă de 25 de ani.

Pentru a vă înscrie în concurs, vizitaţi site-ul PLURAL+.


Bruxelles: seminar public – integrarea refugiaţilor pe piaţa forţei de muncă
22.02.2016

Observatorul pieţei muncii (OPM) al Comitetului Economic şi Social European organizează un seminar public pe tema „Integrarea refugiaţilor pe piaţa forţei de muncă: transformarea crizei în oportunitate", care va avea loc luni, 22 februarie 2016 între orele 14:30 şi 18:00 la sediul CESE din Bruxelles.

Daţi clic aici pentru a consulta agenda şi a vă înregistra.

Sursa: www.eesc.europa.eu.


Lansare de carte la București
18.02.2016 - 18:00   /   18.02.2016

Cartea „La revedere, patrie!" a lui Mazen Rifai este o colecție bilingvă de povești reale care vorbesc lumii despre viața de zi de zi a oamenilor obișnuiți din Siria ultimilor ani.

Evenimentul de lansare va avea loc joi, 18 februarie 2016, începând cu ora 18, la Universitatea Lumina (Șos. Colentina nr. 64B, Sector 2, București).

Asociația Bud’s Flowers și-a lansat programul de ajutorare a migranților din România
31.01.2016

Asociația BUD'S FLOWERS, Asociaţia pentru Promovarea şi Apărarea Drepturilor Omului, a organizat miercuri, 27 ianuarie 2016, un seminar de lansare a activităților Bud's Flowers. Evenimentul a avut loc într-un cadru multicultural, la Hotel Marshal Garden.

Obiectivul seminarului a fost informarea participanților asupra misiunii și direcțiilor de acțiune ale asociației și crearea unui mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrării străinilor în România şi întărirea coeziunii sociale, prin menţinerea unor mecanisme de consultare a comunităţilor de străini.

Pe website-ul organizației puteți găsi mai multe detalii despre eveniment.

Informații detaliate despre asociație și modalitățile de a vă împlica în sprijinirea ei sunt accesibile aici.


Lansare colecție de povești publicate bilingv
27.01.2016

Editura Next Publishing lansează prima colecție de povești publicate bilingv. Colecția se numește „Povești vechi în limbi perechi" iar evenimentul de lansare va avea loc în 27 ianuarie 2016 de la ora 17:30 la adresa Str. Ion Maiorescu 2 AB București.

Titlurile din colecția "Povești vechi în limbi perechi" sunt basme și povești clasice românești, arabe, turcești sau chinezești, publicate în limba originală și în traducere. Intenția acestei colecții e să facă accesibile în alte limbi texte consacrate ale acestor culturi, dar și să arate asemănarea între povești de proveniență îndepărtată și circulația între spații culturale.

Gala Solidarității Internaționale 2015
16.12.2015

Eveniment de premiere a celor mai importanți susținători și promotori ai solidarității internaționale din societatea civilă, mediul universitar, mass-media și sectorul public din România, Gala Solidarității Internaționale va avea loc miercuri, 16 decembrie 2015, la Teatrul National I.L. Caragiale - sala Atelier, începând cu ora 18:00. 

Masă rotundă pe tema situației lucrătorilor români în UE, la București
11.12.2015

Asociația Conect organizează o masă rotundă cu tema „Situaţia lucrătorilor români în UE - de la cazuri de abuz la modele de bune practici". Evenimentul va avea loc vineri, 11 decembrie, începând cu ora 10:30, la Centrul Ceh din București, situat pe Strada Ion Ghica nr. 13.

La dezbatere vor participa reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale cu atribuţii în domeniu, reprezentanţi ai ambasadelor, cercetători din mediul academic, reprezentanţi ai sindicatelor etc. Totodată, la eveniment vor participa şi o serie de invitaţi din Germania, Austria şi Italia, cu experienţă în interacţiunea cu lucrătorii migranţi, atât din punct de vedere al cercetării academice, cât şi din punct de vedere al asistenţei acordate acestora, prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale şi a sindicatelor.

Dezbaterea este realizată în cadrul proiectului „Testing EU Citizenship as Labour Citizenship: From Cases of Labour Rights Violations to a Strengthened Labour-Rights Regime”, finanţat prin granturile Comisiei Europene, în cadrul programului Europa pentru Cetăţeni, şi realizat în parteneriat cu Centrul Multicultural din Praga.

Filme despre migrație și refugiați la Timișoara
23.11.2015   /   26.11.2015

În perioada 23-26 noiembrie 2015, Biblioteca Centrală Universitară A Universității de Vest din Timișoara găzduiește în fiecare zi proiecții de filme cu tema migrației. Proiectul „Vieți în mișcare - despre migrație și refugiați" este coordonat de Cinecultura.

Programul filmelor este disponibil aici.

Dezbatere în București pe tema crizei refugiaților
27.10.2015

Asociația Română pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională -ARCADIA și Centrul GlobalFocus vă invită la dezbaterea „Criza refugiaților - discurs intern și implicații de politică externă" care va avea loc în data de 27 octombrie la Hotelul Capital Plaza- Sala Ion Mincu (Bd Iancu de Hunedoara. Nr 54,  București) începând cu ora 14:00.

Puteți găsi detalii despre eveniment aici.

Confirmarea participării se va face prin trimiterea unui email la adresa diana.rusu@arcadianetwork.org până vineri, 23 octombrie 2015 ora 16:00.


Invitație la film în București
06.10.2015

Fundația ICAR și Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR) au plăcerea de a vă invita marți, 6 octombrie 2015, ora 18:30, la Studioul Horia Bernea al MNȚR, la proiecția filmului Timbuktu (coproducție Franța-Mauritania, 2014), în regia lui Abderrahmane Sissako, cel mai în vogă regizor african. 

În Timișoara se organizează colectarea de donații
14.09.2015   /   30.09.2015

Un grup de voluntari organizează în Timișoara colectarea de donații pentru persoanele care tranzitează în aceste zile Serbia și Ungaria. Mai jos puteți găsi o listă cu sugestii legate de cele mai necesare lucruri pe care le puteți dona dacă doriți.

„Dacă ai porni pe jos pe un drum despre care nu știi cât va dura, ce ai lua cu tine? În Timișoara strângem donații pentru refugiații care tranzitează Serbia și Ungaria. Vă rugăm să oferiți haine în stare bună, fără rupturi și practice, deoarece oamenii trebuie să le poată purta mult timp, neștiindu-se când și dacă vor mai primi altele. Dacă aveţi ceva ce aţi lua cu voi într-o tură pe munte şi de care vă puteţi lipsi, probabil că ar fi de folos şi pentru ei.

Idei:
· Mâncare: preferabil neperisabilă, în pachete mici care pot fi consumate pe drum cum ar fi fructe uscate, miez de nucă, amestec de fructe și semințe, bare energizante, crackers și biscuiți în ambalaje compacte, brânză topită ambalată, conserve cu cheiță, fără carne de porc (neaparat de verificat ingredientele, pateul de pui poate conține șoric).
• Apă: îmbuteliată în sticle de 0,5 până la max 2 l;
• Haine: bluze mai groase, geci, caciuli, fulare, ciorapi în stare bună, pantaloni - pentru adulți și copii
• Încălțăminte: comodă, pentru drum lung, pt adulți și copii
• Adăpost: saci de dormit, pături, corturi, foi de cort, pelerine de ploaie
• Obiecte de igienă: șervețele umede, tampoane, scutece, periuţe de dinţi.\"

În Timişoara, ajutoarele se vor strânge:
- la Aethernativ, strada Mărăşeşti nr. 14 (https://www.facebook.com/Aethernativ)
- şi la Ambasada, strada Anton Seiller nr. 2 (https://www.facebook.com/ambasadaPLAI).

Pentru donaţii în bani sau orice detalii suplimentare, contactați pe Facebook pagina Refugees, welcome to Romania.

Festivalul Ambasadelor la București
01.09.2015   /   05.09.2015

În perioada 1-5 septembrie 2015 are loc la București Festivalul Ambasadelor.

Festivalul promovează în București o inițiativă de cultură contemporana si tradițională, facilitând dialogul și interacțiunile interculturale între publicul din România, mediul de afaceri și instituții cu misiunile diplomatice și comunitățile de străini.

Sursa: www.festivalulambasadelor.ro.

Ziua internaţională pentru yoga
21.06.2015

Ca urmare a deciziei Naţiunilor Unite din 11 decembrie 2014 luată cu sprijinul a 177 state, Ziua internaţională pentru yoga va fi sărbătorită în 21 iunie 2015.

Pe 21 iunie, în toată lumea, inclusiv România, vor fi organizate evenimente pentru a sărbători yoga. Timişoara, Bucureşti şi Cluj-Napoca vă aşteaptă cu evenimente speciale în această zi deosebită. Organizatori: Ambasada Indiei în România şi Şcoala de Yoga Prakriti


Ziua Mondială a Refugiatului 2015 la Cluj-Napoca
20.06.2015

În fiecare an în 20 iunie este Ziua Mondială a Refugiatului, un prilej de exprimare a solidarității cu milioanele de persoane strămutate din cauza războaielor sau persecuțiilor.

Proiectul Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului 2015 se alătură campaniei UNHCR intitulate „Oameni obișnuiți în situații neobișnuite".

Sâmbătă, 20 iunie 2015, la Bastionul Croitorilor va fi organizată o expoziție foto între orele 12:00 și 18:00. Lansarea oficială a evenimentului va avea lor la ora 12:00 în prezența reprezentanților UNHCR în România. La eveniment sunt așteptați să participe și refugiați care locuiesc în România.

Source: www.facebook.com

Ziua Mondială a Refugiatului – 20 iunie 2015
20.06.2015


„Refugiații sunt oameni obișnuiți, aflați în situații neobișnuite" - acesta este titlul campaniei UNHCR dedicate Zilei Mondiale a Refugiatului 2015. Puteți participa și dvs. la campanie, popularizând poveștile de viață ale refugiaților pe care îi cunoașteți personal sau despre care ați citit pe website-ul campaniei.

Sursa: www.unhcr.org.

Ziua mondială a refugiatului, marcată la Pitești
19.06.2015


Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă în parteneriat cu Centrul Cultural Pitești vă invită la „Ziua mondială a refugiatului", ce va avea loc vineri, 19 iunie 2015, între orele 12:00 și 14:00 în Sala Ars Nova și Complexul Expozițional Casa Cărții, Pitești.

Ziua Mondială a Refugiatului - la Timișoara
16.06.2015

Fundația Student Plus organizează la Timișoara un eveniment festiv cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului. Evenimentul va reuni reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor din Timișoara care se ocupă direct de gestionarea situațiilor în care sunt implicați refugiați în România. Evenimentul are loc în 16 iunie, începând cu ora 11:00, la sediul Fundației Student Plus / Centrul de Informare Europe Direct Timișoara, Bd. Take Ionescu, nr. 40.

Seminar național pe tema migrației la Constanța
12.06.2015   /   13.06.2015

În perioada 12-13 iunie 2015 va avea loc la Constanța seminarul național din cadrul proiectului Migrant în România interculturală.

La eveniment vor participa mediatori interculturali din București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara, reprezentanți ai unor instituții publice și organizații neguvernamentale, alături de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și altor autorități cu atribuții relevante pentru integrarea migranților, precum și jurnaliști și invitați străini.

Scopul acestei întâlniri este de a evalua munca depusă în timpul celor trei ani de proiect și de a planifica activități viitoare de continuare a procesului prin care se crează un mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrării străinilor în România şi pentru întărirea coeziunii sociale, prin menţinerea unor mecanisme de consultare a comunităţilor de străini create prin programele anterioare. 

Seminar pe tema migraţiei în Europa de sud-est
10.06.2015

Asociaţia croată pentru lege şi economie (organizaciji Hrvatskog društva za pravo i ekonomiju) organizează un seminar internaţional în Zagreb, între 1 şi 3 iulie 2015. Tema evenimentului este „Analizarea situaţiei migraţiei în Europa de sud-est". Termenul limită pentru înscrieri: 10 iunie 2015. Puteţi găsi detalii aici.

Sursa: www.trainingsnews.com.Pagina: <<<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>>
inapoi | start | sus
Dec 2018 Ianuarie 2019 Feb 2019
D
L
M
M
J
V
S
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.