Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Lansarea „Reîntoarcerea la ţărmurile adevărului” de Mazen Rifai
05.12.2011

Editura Ars Longa anunţă publicarea celei de-a 7-a cărţi în colecţia „Alif" (aflată sub egida organizaţiei Alianţa Civilizaţiilor), coordonată de Prof. dr. George Grigore.
Lansarea acestui nou volum, „Reîntoarcerea la ţărmurile adevărului" de Mazen Rifai, va avea loc luni, 5 decembrie 2011, la Sala de Festivităţi a Universităţii Populare „Ioan I.Dalles" din Bucureşti, la ora 16.00.
Detalii pe www.ana-news.info

Closer to Basarabia!
18.11.2011

The Organization of Students from Basarabia in Bucharest invites you on Friday, November 18th, 2011 starting with 9:00 pm to take part in a significant event with artists from Basarabia, in order to mark the beginning of a new university year. Details at www.basarabeni.ro.

Mai aproape de Basarabia!
18.11.2011

Organizația Studenților Basarabeni din București te invită vineri, 18 noiembrie 2011 la de la ora 21:00 la un eveniment de amploare cu artişti basarabeni, pentru a marca începutul unui nou an universitar. Detalii pe www.basarabeni.ro

Ziua Toleranței și Integrării la Timișoara
16.11.2011

Ziua de 16 noiembrie va fi marcată la Timișoara printr-o întâlnire pe tema "Imaginea imigranților în media", la care membrii Grupului de Lucru Local pentru integrare vor analiza împreună cu jurnaliști rezultatele unei monitorizări realizate de Institutul Intercultural Timișoara în cadrul proiectului european ”Cu alte cuvinte”. Evenimentul va avea loc la sala Adam Muller Guttenbrunn, incepând de la ora 12h00. Detalii la telefon 0256498457. 

Săptămâna Educaţiei Globale - proiecte şi concurs
13.11.2011   /   21.11.2011

Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei vă invită să participaţi la Săptămâna Educaţiei Globale, promovând proiecte realizate de şcoli, centrate pe eliminarea sărăciei şi excluziunii sociale. Mai multe informaţii despre Săptămâna Educaţiei Globale găsiţi aici: http://www.coe.int/t/dg4/nscentre/GE/GEW_en.asp

Cu această ocazie Institutul Intercultural Timişoara contribuie la promovarea Săptămânii educației globale (12-20 noiembrie 2011) prin realizarea unui concurs pentru școlile care:
- Desfășoară activități în parteneriat cu școli din afara Uniunii Europene sau care
- Implică în activitățile lor membrii ai comunităților de migranţi (cetățeni din afara UE) din România

În acest sens, invităm școlile interesate să prezinte proiectele lor pe forumul Migrant în România. Școlile cu cele mai bune proiecte:
- vor câștiga o colecție de publicații pe teme de educație interculturală și educație pentru cetățenie democratică, care cuprinde și
Repere-Manual de educație pentru drepturile omului cu tineri, realizat de Consiliul Europei și publicat de Institutul Intercultural Timişoara.
- vor avea posibilitatea de a publica proiectul lor în Revista Migrant în România (www.migrant.ro/revista)

Pentru detalii ne puteți contacta la http://migrant.ro/contact.php sau pe adresa: oana.nestian@intercultural.ro

A şasea întâlnire a Forumului European pentru Integrare
09.11.2011   /   10.11.2011

Intâlnirea va avea loc la Bruxelles și va reuni organizații active în promovarea integrării imigranților din diferite țări europene. Ca și la edițiile precedente Institutul Intercultural Timișoara va fi reprezentat la acest eveniment. Organizațiile din România care doresc să transmită mesaje Forumului sau să primească detalii despre activitatea acestei structuri sunt invitate să ne scrie prin formularul de contact.


Festivalul culturii indiene la București
30.09.2011   /   02.10.2011

Aceasta editie a festivalului, organizat de Asociatia Centrul Cultural "Rabindranath Tagore" este dedicata lui Tagore, poetul intelept al Indiei, care a promovat valorile spirituale, toleranta si intelegerea intre culturi, frumusetea naturii si a sufletului uman, de la nașterea căruia se împlinesc anul acesta 150 de ani. Detalii pot fi obținute la www.namasteindia.ro

Festivalul culturii indiene la București
30.09.2011   /   02.10.2011

Aceasta editie a festivalului, organizat de Asociatia Centrul Cultural "Rabindranath Tagore" este dedicata lui Tagore, poetul intelept al Indiei, care a promovat valorile spirituale, toleranta si intelegerea intre culturi, frumusetea naturii si a sufletului uman, de la nașterea căruia se împlinesc anul acesta 150 de ani. Detalii pot fi obținute la www.namasteindia.ro


Festivalul Plai
16.09.2011   /   18.09.2011

Aflat la a 6-a ediţie, Festivalul plai aduce la Timişoara artişti din lumea întreagă şi organizaţii locale pentru un weekend plin de culoare, sunet şi lumină la Muzeul Satului.
Ca în fiecare an, Institutul Intercultural Timişoara va fi prezent la acest eveniment

Detalii la www.plai.ro

Fondul European de Returnare
07.07.2011

Oficiul Român pentru Imigrări va desfăşura începând cu data 07.07.2011 o selecţie a propunerilor de proiecte, vizând următoarele acţiuni din cadrul Programului General "Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii" - Fondul european de returnare / Programul anual 2010:
• Acţiunea 1: «Sprijinirea programelor de repatriere voluntară umanitară asistată» / Obiectivul (a): Identificarea și diseminarea informațiilor necesare către persoanele potențial beneficiare ale programelor de repatriere voluntară umanitară asistată (suma maximă: 579.181,35 Lei)
• Acţiunea 1: «Sprijinirea programelor de repatriere voluntară umanitară asistată» / Obiectivul (b): Sprijinirea implementării efective a programelor de repatriere voluntară umanitară asistată (suma maximă: 1.009.390,80 Lei)
• Acţiunea 2/Componenta 2: «Stabilirea unui sistem de monitorizare a returnării forțate» (suma maximă: 388.453,32 Lei)
• Acţiunea 5: «Întărirea capacității de returnare pe baza informațiilor relevante privind țările terțe» (suma maximă: 463.242,98 Lei)

Termen de depunere propuneri: data 07.07.2011 ora 09:00


Pentru a fi eligibile, organizaţiile / instituţiile trebuie să deruleze activităţi conform statutului într-unul sau mai multe din următoarele domenii:
- migratie şi azil
- asistenţă socială
- asistenţă medicală
- învăţământ, instruire / educaţie
- cercetare
- relaţii publice, lobby şi advocacy
- consiliere juridică
- asistenţă materiala şi financiară
- alte domenii relevante pentru problematica străinilor din România


Informaţii detaliate pot fi obţinute la www.ori.mai.gov.ro sau la tel. 021 410 75 13, int 19067/19061.Fondul European pentru Integrare
24.06.2011

Oficiul Român pentru Imigrări va desfăşura începând cu data 24.06.2011 o selecţie a propunerilor de proiecte, vizând următoarele acţiuni din cadrul Programului General "Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii" - Fondul european pentru integrarea resortisanților țărilor terțe / Programul anual 2010:
• Acţiunea 1 «Întărirea procesului de integrare a străinilor» (suma maximă: 2.729.305,02 Lei)
• Acţiunea 3 «Crearea de instrumente de informare pentru actorii din sfera integrării sociale» (suma maximă: 463.979,76 Lei)

Termen de depunere propuneri: data 24.06.2011 ora 09:00

Pentru a fi eligibile, organizaţiile / instituţiile trebuie să deruleze activităţi conform statutului într-unul sau mai multe din următoarele domenii:
- migratie şi azil
- asistenţă socială
- asistenţă medicală
- învăţământ, instruire / educaţie
- cercetare
- relaţii publice, lobby şi advocacy
- consiliere juridică
- asistenţă materiala şi financiară
- alte domenii relevante pentru problematica străinilor din România

Informaţii detaliate pot fi obţinute la www.ori.mai.gov.ro sau la tel. 021 410 75 13, int 19067/19061.LADO Cluj premiază voluntarii RTT
21.06.2011

Resortisanții din țări terțe rezidenți în Cluj care s-au implicat în activități de voluntariat în cursul actualului an universitar vor fi premiați de Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului, filiala Cluj, în cadrul unei festivități ce va avea loc la Primăria Cluj-Napoca, marți 21 iunie 2011, ora 17. Prin aceasta acțiune se urmărește stimularea implicării cetățenilor străini care locuiesc în Cluj în activități de voluntariat.

Seminarul național Migrant în România
28.05.2011   /   29.05.2011

Reprezentanți ai Grupurilor de Lucru Locale pentru Integrare din București, Constanța, Cluj, Iași și Timișoara, precum și reprezentanți ai unor organizații și instituții cu activități legate de problematica migrației și specialiști din Franța și SUA se vor întâlni la București în cadrul unui seminar ce încheie proiectul Migrant în Romania.

A cincea întâlnire a Forumului European pentru Integrare
23.05.2011   /   24.05.2011

Intâlnirea va avea loc la Bruxelles și va reuni organizații active în promovarea integrării imigranților din diferite țări europene. Ca și la edițiile precedente Institutul Intercultural Timișoara va fi reprezentat. Organizațiile din România care doresc să transmită mesaje Forumului sau să primească detalii despre activitatea acestei structuri sunt invitate să ne scrie prin formularul de contact.

Lansarea în România a studiului Migrant Integration Policy Index - MIPEX III
18.04.2011

British Council şi Fundaţia Soros România lansează în România studiul Migrant Integration Policy Index - MIPEX III în 18 aprilie 2011.

Studiul Migrant Integration Policy Index -MIPEX măsoară, evaluează şi compară politicile de integrare a migranţilor din 31 de ţări din Europa şi America de Nord. De asemenea, oferă un clasament al deschiderii acestor ţări în ceea ce priveşte oportunităţile pe care le oferă imigranţilor cu şedere legală care trăiesc pe teritoriul lor. Este pentru prima oară când România este inclusă în acest studiu, ajuns la a treia ediţie. Detalii despre studiu vor fi disponibile în curând.


Conferinţa privind migraţia pentru muncă în România
29.03.2011

Biroul în România al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) organizează la Timişoara, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş o conferinţă ce îşi propune să analizeze din perspective multiple fenomenul migraţiei pentru muncă în România. Evenimentul are loc la Centru Regional de Afaceri în 29 martie şi face parte din proiectul Dialog regional privind facilitarea migraţiei legale între Asia de Sud şi Uniunea Europeană.

Zilele Basarabiei la Timişoara
25.03.2011   /   27.03.2011

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara organizează cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Cultural Zilele Basarabiei în Timişoara.

Evenimentul se va desfasura incepand de vineri, 25 martie, orele 10.00 pana duminica, 27 martie, orele 21.00 in diferite locatii din Timisoara. Programul prevede 3 seri de concerte live, pe scena festivalului va urca formatia bucuresteana „Travka", formatie cu radacini basarabene, precum si alte patru trupe de peste Prut indragite de publicul din Romania: „Alternosfera", „Snails", „Paralela 47" si „Dubas". De asemenea, in cadrul concertului, „Alternosfera" isi va lansa noul album - „Virgula". Pentru amatorii de muzica populara romaneasca va concerta cel mai renumit ansamblu folcloric al comunitatii romanesti din Sudul Basarabiei (Ucraina) „Dor Basarabean". Proiectul „KRUM" al Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Rep. Moldova va oferi publicului timisorean ocazia de a cunoaste teatrul romanesc de peste Prut. Din program nu vor lipsi traditionalele dezbateri, lansarea cartii „Romanii din Bugeac pe cale de disparitie" de George Damian si expozitia de pictura a tinarului artist basarabean Sergiu Popescu. In completarea Festivalului „Zilele Basarabiei" ne va inveseli cu prezenta Mitos Micleusanu, venit tocmai de pe „Planeta Moldova".


Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara este o asociatie non-guvernamentala infiintata in urma impulsului firesc al studentilor basarabeni de a se afirma in mediul studentesc romanesc si de a genera o intrepatrundere intre specificul cultural basarabean si cel din Romania. Detalii pe portalul www.basarabeni.roCompetiţie de eseuri adresată tinerilor imigranţi
17.03.2011

Banca Mondială invită tinerii cu vărsta între 18 şi 25 de ani să participe cu un eseu scris sau video privind impactul migraţiei asupra tinerilor, la o competiţie internaţională cu premii. Data limită este 17 martie 2011 iar câştigătorii vor fi anunţaţi în luna mai 2011. Detalii la www.essaycompetition.org   

Comunicarea cu mass-media
14.02.2011   /   15.02.2011

Seminar pentru reprezentaţii organizaţiilor care se ocupă de promovarea diversităţii şi protejarea drepturilor minorităţilor şi imigranţilor, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Europa multiculturală în mass media", finanţat de Uniunea Europeană, prin programul Fundamental Rights and Citizenship. Evenimentul se va desfăşura la sediul CJI din str. Regina Elisabeta, nr.32, et.1, Bucureşti.Seminarul îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea comunicării dintre organizaţiile care reprezintă minorităţile şi imigranţii şi publicul acestora, prin consolidarea capacităţii organizaţiilor societăţii civile de a interacţiona cu mass media. Detalii la www.cji.ro

Competiţie media internaţională pentru studenţi - Migrants in the Spotlight
17.01.2011   /   04.04.2011

Studenţii din Uniunea Europeană sunt invitaţi să participe la o competiţie media cu secţiunile: articol şi documentar de scurt metraj pe teme care să trateze într-o manieră creativă aspecte prvind migranţii, integrarea migranţilor şi/sau diversitatea culturală în Ungaria, Cehia, Letonia, Lituania, România sau Slovacia.
Detalii la: http://www.soros.ro/ro/comunicate_detaliu.php?comunicat=148Pagina: <<<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>>
inapoi | start | sus
Dec 2018 Ianuarie 2019 Feb 2019
D
L
M
M
J
V
S
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.