Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Prima editie a Festivalului Japonez Michi Biraki (Drum deschis).
25.04.2010

Duminica, 25 aprilie 2010, Sectia de Limba Japoneza din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti va invita la prima editie a Festivalului Japonez Michi Biraki (Drum deschis).
In cadrul festivalului veti putea prepara si gusta sushi, veti putea Imbraca kimonouri si veti putea face origami. De asemenea, va putea fi admirata o expozitie ikebana si se va canta karaoke. In cadrul tuturor activitatilor, studentii sectiei de Limba Japoneza vor fi prezenti pentru a va Indruma.
Evenimentul este organizat cu sprijinul studentilor Sectiei de Limba Japoneza, In colaborare cu Ambasada Japoniei la Bucuresti, Asociatia Profesorilor de Limba Japoneza din Romania, Colegiul National „Ion Creanga" Bucuresti si Universitatea „Dimitrie Cantemir".
Festivalul Japonez Michi Biraki (Drum deschis) se va desfasura Incepand cu ora 10:00 la Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti.

 Cursuri gratuite de limba română si de orientare culturala la Bucureşti
19.04.2010   /   19.06.2010

Cursurile au loc la Şcoala nr 71. Detalii aici

Cursuri gratuite de limba română si de orientare culturala la Timisoara
16.04.2010   /   19.06.2010

Cursurile au loc la Şcoala nr 14. Detalii aiciDeschiderea programului de cursuri de limba română şi orientare culturală
15.04.2010

Evenimentul are loc in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara, incepand de la ora 15.30. Reprezentanti ai organizatiilor preocupate de integrarea strainilor si jurnalistii sunt bineveniti. Detalii la tel. 0751011141

Schimb de experienţă la Institutul Intercultural Timişoara
12.04.2010   /   17.04.2010

Un grup de specialişti din Spania (Costa Tropical) şi Franţa (Marsilia), care lucrează în domeniul integrării imigranţilor, participă la un schimb de experienţă în România, organizat de Institutul Intercultural Timişoara. Vizita are loc în cadrul unui proiect Grundtvig.

Festivalul Zilele Basarabiei
26.03.2010   /   28.03.2010

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara vă invită la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Zilele Basarabiei. Manifestările culturale se vor desfăşura începând de vineri, 26 martie, orele 10.00 până duminică, 28 martie 2010, orele 22.00 în diferite locaţii din Timişoara. În program vor figura nume sonore ale muzicii româneşti, care vor acoperi stiluri cât se poate de variate: Nicolae Furdui Iancu, Grigore Leşe, precum şi „Paralela 47" şi „Satori" - trupe din Republica Moldova care vor urca pe aceeaşi scenă cu legendara formaţie IRIS. Trei companii de teatru din Chişinău - Centrul de Arte COLISEUM, Teatrul Municipal al Unui Actor şi Clubul Experimental de Teatru, vor evolua pe scenele din Timişoara, în diferite locaţii. Prin acest eveniment studenţii basarabeni din România comemorează data istorică de 27 martie 1918, ziua în care Basarabia s-a unit cu România. Mai multe informaţii se regăsesc pe site-ul www.basarabeni.ro

Concurs de fotografie pe teme legate de toleranţă şi non-discriminare, organizat de OSCE
23.03.2010   /   10.05.2010

OSCE a lansat azi un concurs de fotografie care are în centru problema toleranţei şi non-discriminării - priorităţi principale ale Preşedenţiei OSCE deţinută în 2010 de Kazakhstan - iar câştigătorii vor primi ca premiu o excursie în Astana în luna iunie.
Iniţiat şi finanţat de Misiunea Permanentă a Kazakhstanului în cadrul OSCE, concursul invită fotografi, atât profesionişti cât şi amatori, având reşedinţa în cele 56 de state din cadrul OSCE, să trimită fotografii care să ilustreze importanţa toleranţei şi non-discriminării pe bază rasială, etnică, lingvistică, religioasă sau culturală.
Fotografiile selecţionate vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii organizate cu ocazia Conferinţei la nivel înalt pe tema Toleranţei şi Non-discriminării, organizată de OSCE în capitala Kazakhstanului, Astana, în 29-30 iunie şi vor fi postate pe website-ul OSCE. Premiul pentrul cei cinci câştigători va fi o excursie în Astana pentru a participa la o ceremonie de premiere în cadrul conferinţei, şi un tur al obiectivelor turistice şi al împrejurimilor Astanei.
Termenul limită pentru înscrieri este 10 mai 2010, ora 24:00 (miezul nopţii) ora Europei Centrale.
Detalii legate de concurs pot fi găsite pe site-ul OSCE: http://www.osce.org/item/43109.html
Sursa: OSCE press release


Ziua fără imigranţi
01.03.2010

Pentru a sensibiliza publicul în legătură cu importanţa contribuţiei imigranţilor la viaţa socio-economică, un grup de asociaţii franceze, cărora li s-au alăturat şi parteneri din Grecia, Spania şi Italia, au propus organizarea unor acţiuni concertate pe această temă. Deşi nu s-a materializat în acest an, ideea iniţială era reproducerea unei acţiuni realizate de imigranţii latino-americani în SUA în 2006, ce a constat în retragerea totală timp de 24 de ore a imigranţilor din orice activitate de tip economic, oprirea lucrului şi abţinerea totală de la consum de bunuri şi servicii. La Paris, unde au avut loc cele mai ample manifestări, organizaţiile implicate au protestat în faţa Primăriei la adresa instrumentalizării migraţiei. 

Anul Nou Chinezesc
14.02.2010

Şi pentru chinezii care locuiesc în România începe Anul Tigrului Alb de Metal. În perioada 13-17 februarie sute de milioane de chinezi din întreaga lume sărbătoresc plecând în vacanţă. Si Consulatul Chinei la Bucureşti este închis în această perioadă 

Experienţe europene privind învăţarea de către migranţi a limbii societăţii gazdă
04.02.2010   /   05.02.2010

Prof. Aline Gohard-Radenkovic va împărtăşi din experienţele europene privind cursurile de limbă pentru migranţi colectivului de specialişti de la Universitatea de Vest care vor elabora o metodologie modernă şi suporturi didactice multimedia pentru învăţarea limbii române de către adulţi.  

Eveniment de încheiere a proiectului Bun Venit în România
28.01.2010

Joi, 28 ianuarie 2010, incepand cu ora 10:00, va avea loc evenimentul de incheiere a proiectului "Bun venit in Romania!", eveniment ce va avea loc in Bucuresti la Hotelul Minerva, Str. General Gheorghe Manu, nr. 2- 4, sala Jupiter. Proiectul Bun venit în România! - Îmbunătăţirea cunoştinţelor resortisanţilor statelor terţe (RTT) cu privire la drepturile, obligaţiile, precum şi posibilităţile lor de integrare în societatea românească, lansat în luna august, este realizat de ARCA - Forumul Român pentru Refugiaţi şi Migranţi*, alaturi de partenerii săi, ADO SAH ROM şi Fundaţia Soros.

Imigraţie şi dezvoltare
18.01.2010

Fundatia Soros Romania, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative-SNSPA si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania-UNSR organizează luni, 18 ianuarie, incepand cu ora 10:00, la sediul SNSPA - Str. Povernei, nr. 6-8, sector 1, Bucuresti - Amfiteatrul 111, Etajul 1, dezbaterea "Imigratie si dezvoltare".
Contact: Diana Apostolescu, Asistent de programe dapostolescu@soros.ro sau Alexandra Caramidaru, Asistent PR acaramidaru@soros.ro.

Institutul Intercultural Timişoara derulează în perioada ianuarie-iunie 2010 proiectul Limba Română - oportunitate pentru integrarea socială şi culturală
05.01.2010   /   30.06.2010

În parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, cu Centrul Cultural Româno-Arab din Timişoara şi cu Asociaţia DiversEtica, Institutul Intercultural Timişoara va derula în perioada ianuarie-iunie 2010 proiectul Limba Română - oportunitate pentru integrarea socială şi culturală. Proiectul este finanţat prin Fondul European pentru Integrare şi îşi propune să elaboreze o metodologie şi suporturi didactice care să permită îmbunătăţirea calităţii cursurilor de limba română şi a sesiunilor de orientare culturală pentru RTT. 100 de cetăţeni RTT din Bucureşti şi Timişoara vor beneficia de cursuri de limba română şi de sesiuni de orientare culturală în cadrul proiectului, implementat cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Seminar local la Constanta
16.12.2009   /   17.12.2009

Cu sprijinul Centrului de Resurse Civice Constanta, Grupul de lucru local pentru integrare din Constanta organizează un seminar local in care se discuta problemele strainilor rezidenti in acest oras si se pun bazele pentru infiintarea unui centru de informare si consiliere pentru straini

Seminar local la Cluj-Napoca
14.12.2009   /   15.12.2009

Cea de-a doua întâlnire a grupului de lucru local de la Cluj din proiectul  ICS4RTT avut loc la Hotel Topaz, str. Septimiu Albini, Nr 10. in 14 si 15 decembrie. Au fost discutate problemele străinilor rezidenţi în Cluj, s-a încercat găsirea de modalităţi prin care şi alte comunităţi de străini să se implice şi a fost iniţiată formularea unui proiect pentru înfiinţarea unui Centru de Informare şi Consiliere pentru RTT. Pentru detalii, contactaţi pe Romina Matei la 0755129761.


Seminar local Bucureşti, 2-3 decembrie
02.12.2009   /   03.12.2009

Reprezentanţi ai comunităţilor de cetăţeni străini din afara UE, membri ai Grupului de Lucru Local pentru Integrare Bucureşti (reprezentanţi ai unor ONG, instituţii publice şi ai comunităţilor RTT) şi invitaţi speciali din partea Parlamentului României şi a Ministerului Educaţiei, Cercteării şi Inovării au discutat problemele cu care se confruntă străinii în România, au prezentat iniţiativele şi proiectele pe această temă. S-a discutat de asemenea formularea unui proiect pentru asigurarea continuităţii Punctului Naţional de Contact pentru RTT, de unde se pot primi informaţii, consiliere şi îndrumare pentru diferite tipuri de probleme. Detalii în raportul de la secţiunea Seminarii în curând.

Al doilea seminar local la Iaşi
24.11.2009   /   25.11.2009

Cel de-al doilea seminar local de la Iaşi a oferit ocazia extinderii componenţei grupului de lucru local şi evaluării activităţilor desfăşurate până în prezent. Seminarul a avut loc la Hotel Unirea, cu incepere de marti, 24 noiembrie, ora 9.30. Seminarul a permis intre altele structurarea unei propuneri de proiect pentru infiintarea unui birou de informare la Iasi, conform sugestiei de la prima intalnire a grupului local Iasi. Detalii vor fi publicate in curând la secţiunea seminarii

Ziua naţională a integrarii şi ziua internaţională a toleranţei - 16 Noiembrie
16.11.2009

Membrii grupurilor de lucru naţionale constituite în cadrul proiectului ICS4RTT au decis la Timişoara să declare ziua de 16 noiembrie ca ZIUA INTEGRĂRII. 16 noiembrie este declarată de UNESCO ca Ziua Internaţională a Toleranţei (detalii la http://www.calendarintercultural.ro/agenda.php?detalii=1982&eventdate=1258322400). Grupurile de lucru locale au prevăzut organizarea în această zi de acţiuni publice simultane în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara. Detalii sunt disponibile pe Forum la secţiunea 16 Noiembrie - Ziua integrării.ARCA, Fundaţia Soros şi ADO SAH ROM au lansat raportul cercetării privind nevoile de informare ale RTT în România
12.11.2009

Raportul "Nevoile de informare ale imigrantilor in Romania" a fost lansat joi 12 noiembrie 2009 de ARCA - Forumul Român pentru Refugiaţi şi Migranţi. Raportul a fost realizat în cadrul proiectului "Bun venit în România! - Îmbunătăţirea cunoştinţelor resortisanţilor statelor terţe (RTT) cu privire la drepturile, obligaţiile, precum şi posibilităţile lor de integrare în societatea românească", implementat în parteneriat cu Fundaţia Soros România și Asociaţia ADO SAH ROM, cu sprijinul Fondului European pentru Integrarea RTT. Detalii la ioana@arca.org.ro, persoană de contact Ioana-Delia Rusu. Seminarul Grupurilor Tematice Nationale, Timisoara
09.10.2009   /   11.10.2009

Seminarul care reuneşte participanţii la cele trei grupuri tematice naţionale (administrativ-juridic, cultură-educaţie-tineret, social-sănătate-muncă) va avea loc la Timişoara, în Sala de Conferinţe a Hotelului Timişoara, în perioada 9-11 octombrie 2009. Pregătirea discuţiilor din cadrul seminarului va avea loc pe Forumul Grupurilor Tematice


Pagina: <<<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>>
inapoi | start | sus
Dec 2018 Ianuarie 2019 Feb 2019
D
L
M
M
J
V
S
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.