Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Lansarea forumurilor aferente grupurilor tematice naţionale, a forumurilor locale şi a forumului revistei „Migrant în România”.
31.07.2009

Odată cu seminarul local din Cluj-Napoca se încheie prima serie de întâlniri, ce şi-a propus formularea unui plan concret de acţiune pentru facilitarea integrării cetăţenilor străini rezidenţi în România, la nivel de judeţ dar şi pe teritoriul României, în general, din punct de vedere economic, social şi cultural. În cea de-a doua rundă se vor evalua progresele realizate în ceea ce privește relațiile de comunicare între resortisanții țărilor terțe și reprezentanții autorităților locale, în vederea elaborării de noi strategii pentru o dezvoltare continuă a acestora.
Până atunci, aşadar, si pentru aceasta - vă dăm cuvântul, pe forumul acestui site: http://www.migrant.ro/forum/

Seminarul local din Cluj-Napoca va avea loc în 30-31 iulie la Hotel Golden Tulip Ana Dome
30.07.2009   /   31.07.2009

Joi 30 iulie şi vineri 31 iulie 2009, sala de conferinţe a hotelului Golden Tulip Ana Dome, din strada Observatorului 129, cartier Zorilor, Cluj Napoca, găzduieste ultimul dintre seminarele locale din prima serie a proiectului privind integrarea cetăţenilor străini din statele nemembre ale Uniunii Europene rezidenţi în România.

La seminar vor participa, alături de membri ai comunităţilor de străini proveniţi din state ne-membre ale UE care locuiesc în judeţul Cluj, reprezentanţi ai Oficiului Român pentru Imigrări, ai administraţiei judeţene şi locale, ai altor instituţii publice şi ai unor organizaţii neguvernamentale.

În 28-29 iulie, seminarul local din Iaşi se va desfăşura la Centrul de Conferinţe al Grand Hotel Traian.
28.07.2009   /   29.07.2009

Centrul de Conferinţe al Grand Hotel Traian, din Piaţa Unirii 1, va găzdui o noua întalnire din seria seminarilor locale. La seminar vor participa, alături de membri ai comunităţilor de străini proveniţi din state ne-membre ale UE care locuiesc în judeţul Iaşi, reprezentanţi ai Oficiului Român pentru Imigrări, ai administraţiei judeţene şi locale, ai altor instituţii publice şi ai unor organizaţii neguvernamentale.

Vă aşteptăm, şi vă adresăm pe această cale rugămintea de a ne comunica de asemenea şi datele de contact ale altor persoane sau organizaţii care consideraţi că ar fi oportun să ia parte alături de dumneavoastră la această întâlnire care se doreşte a fi o primă etapă într-un proces cu impact pe termen lung.

Mai multe detalii despre această întalnire, la secţiunea special destinată de pe acest site.

Seminarul local din Constanţa va avea loc în 21-22 iulie la Hotel Ibis Constanţa.
21.07.2009   /   22.07.2009

A treia întâlnire locala este programată pentru datele de 21-22 iulie în sala de conferinţe a hotelului Ibis, din strada Mircea cel Bătrân 39-41, Constanţa. Cu această ocazie, probleme specifice ale comunităţilor resortisanţilor ţărilor terţe vor putea fi expuse şi discutate într-un cadru organizat, în prezenţa unor reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai unor membri ONG care activează în domeniu.

Mai multe detalii, precum şi rezultatele acestui seminar, vor putea fi accesate în scurt timp pe secţiunea dedicată de pe acest site.

Pregătirea numărului 2 al revistei informative
16.07.2009   /   18.07.2009

În cadrul seminarului local de la Bucureşti a avut loc o întâlnire a comitetului redacţional al revistei Migrant în România, cu scopul de a definitiva formatul celui de-al doilea număr al publicaţiei. S-a prevăzut includerea unei secţiuni de ştiri (cuprinzând informaţii de actualitate destinate membrilor RTT, din varii domenii - noutăţi de ordin legislativ, anunţuri ale viitoarelor evenimente culturale organizate în cadrul comunităţii, etc.) şi a unei secţiuni care să informeze cu privire la situaţia particulară a diferitor comunităţi de străini (interviuri ale membrilor acestora, studii de caz, activităţi ale organizaţiilor reprezentative).

Aşteptăm cu interes propuneri şi sugestii privitor la informaţii relevante comunităţii RTT, de inclus în viitorul număr al acestei reviste.

La Timişoara va avea loc în 25-26 iunie primul dintre seminariile locale ale proiectului ICS4RTT.
25.06.2009   /   26.06.2009

Debutul întâlnirilor locale va avea loc la în Timişoara, la Primăria Municipiului, în datele de 25-26 iunie. Prin seminariile locale se doreşte iniţierea unui dialog între resortisanții țărilor terțe şi autorităţile locale, în vederea instituirii unui mecanism de consultare locală, precum şi identificarea unor organizații de la nivel local care să menţină continuitatea dialogului, în vederea elaborării de noi strategii pentru o dezvoltare continuă a relaţiilor dintre reprezentanţi ai celor trei categorii. Seminarul din Timişoara va avea ca participanţi reprezentanţi ai comunităţilor RTT din Timișoara, ai unor instituţii publice cu responsabilităţi în integrarea RTT şi ai unor ONG cu activitate în acest domeniu sau în problematica participării civice în general.

Obiectivele seminarului:
- Prezentarea publică a proiectului şi discutarea acestuia cu reprezentanţi ai beneficiarilor şi ai instituţiilor şi organizaţiilor ce pot sprijini implementarea activităţilor prevăzute şi contribui la asigurarea impactului şi a sustenabilităţii acestora;
- Discutarea mecanismului propus pentru consultarea la nivel local şi naţional cu comunităţile de RTT;
Asigurarea implicării active a instituţiilor publice, ONG şi membrilor comunităţilor RTT în activităţile proiectului, pe baza unei planificări participative a acestora;
- Stabilirea strategiei și a planului de acțiune a grupurilor de lucru stabilite în cadrul mecanismului de consultare.

Seminarul se desfăşoară pe durata a două zile. Joi 25.06.09 evenimentul va avea loc la Primăria Timișoara între orele 13:00-17:00, iar vineri la Hotel Timișoara, între orele 9:00-13:00.Seminarul naţional Integrare şi coeziune socială pentru resortisanţii tărilor terţe, Hotel Herăstrău Bucureşti
15.06.2009   /   16.06.2009

Această întalnire este primul eveniment public în cadrul proiectului cu acelaşi nume finanţat de Fondul European pentru Integrarea resortisanţilor statelor terţe şi implementat de Institutul Intercultural Timişoara în parteneriat cu Asociaţia Divers Etica, Asociaţia Cultura Păcii şi Organizaţia Femeilor Refugiate din România.

Obiectivul general al proiectului este crearea unor mecanisme de consultare care se vor autosusţine în viitor, asigurând, în acelaşi timp, o implicare a societăţii civile şi o deschidere către publicul larg, contribuind la îmbunătăţirea comunicării între autorităţile locale şi naţionale cu competenţe în gestionarea fenomenului migraţiei şi străinii cu drept de şedere pe teritoriul României. Seminarul va avea ca participanţi reprezentanţi ai comunităţilor RTT din România, ai unor instituţii publice cu responsabilităţi în integrarea RTT şi ai unor ONG cu activitate în acest domeniu sau în problematica participării civice în general.

Obiectivele seminarului:
- Prezentarea publică a proiectului şi discutarea acestuia cu reprezentanţi ai beneficiarilor şi ai instituţiilor şi organizaţiilor ce pot sprijini implementarea activităţilor prevăzute şi contribui la asigurarea impactului şi a sustenabilităţii acestora;
- Discutarea mecanismului propus pentru consultarea la nivel local şi naţional cu comunităţile de RTT;
- Asigurarea implicării active a instituţiilor publice, ONG şi membrilor comunităţilor RTT în activităţile proiectului, pe baza unei planificări participative a acestora;
- Definirea, pe baza unor experienţe europene relevante şi prin consultare cu reprezentanţii beneficiarilor, a structurii şi procedurilor de elaborare a revistei „Migrant în România".

Seminarul va contribui la asigurarea vizibilităţii publice a proiectului şi va permite o mai bună coordonare a diferitelor acţiuni pe această tematică, aflate în derulare, în scopul evitării suprapunerilor şi al asigurării complementarităţii şi coerenţei demersurilor pentru crearea unui cadru care să favorizeze integrarea şi coeziunea socială.
Seminarul se desfăşoară pe durata a trei zile, primele două reunind toate cele trei categorii de public ţintă vizate, iar ultima fiind destinată structurării revistei „Migrant în România". Participanţii la seminar provin din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa şi Timişoara, localităţi în care vor fi iniţiate structuri şi proceduri de consultare cu comunităţile de RTT.  
Pagina: <<<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16  
inapoi | start | sus
Dec 2018 Ianuarie 2019 Feb 2019
D
L
M
M
J
V
S
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.