Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Politici urbane pentru integrare incluzivă și avantajul diversității
28.11.2017   /   29.11.2017

Programul Orașe Interculturale pregătește un eveniment important în Lisabona, în noiembrie 2017, care aduce laolaltă primari ai orașelor interculturale, alți reprezentanți aleși și oficialități regionale, naționale și europene din domeniul incluziunii/integrării, reprezentanți ai ONG-urilor, mediului academic, fundațiilor, grupurilor de lucru în acest domeniu, centrelor interculturale și alți actori activi în domeniul integrării interculturale.

Mai multe detalii aici.

Sursa: www.coe.int


Conferința MiTSoPro: Care este viitorul protecției sociale a imigranților în Europa?
25.04.2017

Într-un context de dezbateri continue cu privire la crearea unui "pilon social" pentru a relansa proiectul de integrare europeană, Centrul pentru studii etnice și ale migrației din cadrul Universității din Liège (CEDEM-ULg - Centre for Ethnic and Migration Studies of the University of Liège) desfășoară un proiect de cercetare axat pe politicile de protecție socială disponibile pentru migranți în 40 de țări.

Pe 25 aprilie 2017, persoane care elaborează politici și cercetători care lucrează pe această temă se vor întruni la Bruxelles în cadrul unei conferințe cu scopul de a discuta viitorul politicilor de protecție socială într-o Europă post-Brexit.

Mai multe detalii despre conferință se găsesc aici.


Conferință la București pe tema traficului de persoane
18.11.2016

Centrul European pentru Educatie și Cercetare Juridică și Fundația Friedrich Ebert România, alături de Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada Suediei și Ambasada Marii Britanii la București, vă invită la a treia ediție a evenimentului „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări și bune practici", având tema de dezbatere „Traficul de persoane și exploatarea umană în contextul crizei refugiaților".

Conferința va avea loc la hotel InterContinental din București, vineri, 18 noiembrie 2016 iar participarea se face prin înscriere la acest link până în 15 noiembrie.


Curs online gratuit pe tema drepturilor refugiaților
16.11.2016

Cursul online pe tema Drepturile omului: Drepturile refugiaților, organizat de Amnesty International, începe în 16 noiembrie 2016. Vă puteți înscrie la acest curs pentru a dobândi cunoștințe și abilități utile pentru a acționa în vederea apărării și promovării drepturilor refugiaților.

Pentru înscriere mergeți aici.


Consultări cu privire la subiectul celui de-al treilea Forum European pentru Migrație
07.10.2016

Pentru a putea începe pregătirea celei de-a treia întâlniri a Forumului European pentru Migrație (martie 2017), va avea loc o consultare cu societatea civilă cu ocazia următoarei întâlniri a Grupului EESC pentru Imigrare și Integrare (IMI) de pe 7 octombrie, la ora 10 a.m.

Consultarea va avea ca scop în mod particular colectarea informațiilor din partea societății civile cu privire la un posibil subiect de discuții. Pentru a ajuta acest proces, a fost pregătit un scurt document de către Comisie, care cuprinde 3 propuneri de subiecte care reflectă interesele politice, dar și feedback-ul preliminar primit de membrii Biroului. Rezultatele discuției vor fi apoi elaborate de membrii Biroului în cadrul întâlnirii din după-amiaza aceleiași zile, pentru a putea face o propunere finală.

Când: vineri, 7 octombrie 2016, de la ora 10.00 la ora 13.
Unde: clădirea EESC (Rue Belliard 99, Brussels), sala JDE62, etajul VI
Cum: Pentru cei care nu pot să participe la eveniment în persoană, pot urmări transmisiunea prin web streaming aici, cu posibilitatea de a contribui la dezbatere prin email (la eu-migration-forum@eesc.europa.eu) sau twitter (@eurmigrforum).

Din păcate, EESC nu va deconta costurile de călătorie pentru participanți.

Dacă doriți să participați la consultări în persoană, vă rugăm să vă înregistrați aici până miercuri, 5 octombrie 2016.


Zidul migrant
20.06.2016

În 20 iunie 2016, dată care marchează Ziua Mondială a Refugiatului, o tânără din Timișoara lansează site-ul „Migrant Wall / Zidul migrant", un îndemn la reflecție asupra identității, proprie și a celorlați.


Timișoara: Ziua Mondială a Refugiatului 2016
16.06.2016   /   17.06.2016

La inițiativa Europe Direct, mai multe organizații din Timișoara propun o serie de evenimente în 16 și 17 iunie, prin care să încurajeze sprijinul pentru refugiati. Detalii aici.

Omul în concepţia Religiei musulmane - Conferință de excepție la Constanța
12.05.2016

În ziua de 12 mai a.c., orele 11 – 14, Prof. univ. dr. Excelenţa Sa Şeic Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki, Secretarul General al Ligii Musulmane Mondiale, va conferenţia în Aula Magna a Universităţii Ovidius din Constanţa (B-dul Mamaia), având ca subiect „Omul în concepţia Religiei musulmane”.

Evenimentul este organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Institutul de Știinţă, Cultură şi Spiritualitate Dobrogeană şi Centrul de Studii şi Cercetări Religioase şi Juridico-canonice al celor Trei Religii Monoteiste (mozaică, creştină şi islamică), din cadrul Facultății de Teologie.

EPALE - Săptămâna educației pentru migranți
26.04.2016   /   29.04.2016

Platforma Electronică pentru Învățarea Adulților din Europa (The Electronic Platform for Adult Learning in Europe - EPALE) este o comunitate deschisă, multilingvă, de profesori, formatori, cercetători, cadre universitare, policy makers și oricine are un rol profesional în învățarea adulților în Europa.

În perioada 25-29 aprilie 2016 EPALE găzduiește o serie de trei discuții, în scris, în limba engleză, ocazie cu care vă puteți împărtăși experiențele, practicile de succes și ideile legate de educația migranților în Europa.

Fiecare zi de discuții va avea o temă diferită:
26 aprilie - Experiențe legate de educația adulților pentru diferite comunități de migranți din țara voastră
27 aprilie - Provocări și bariere în accesul migranților la educația adulților și în finalizarea acestor procese
28 aprilie - Soluții pentru a-i susține pe migranți să acceseze și să finalizeze cu succes programe pentru educația adulților.

Puteți găsi mai multe detalii aici.


Forumul diversității culturale la București
14.04.2016   /   15.04.2016

În perioada 14-15 aprilie 2016, Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și cu ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București organizează Forumul Diversității Culturale, un eveniment care va aduce în prim plan problematica diversitații culturale și influența acesteia în dezvoltarea societății.

Forumul Diversității Culturale va cuprinde o conferință națională și o serie de ateliere de lucru ce tratează relațiile interculturale, influențele culturilor străine asupra dinamicii locale, precum și rolul diversității culturale în dezvoltarea societății.

Sursa: www.newminorities.com.


Dincolo de frontiere cu One World Romania 2016
21.03.2016   /   27.03.2016

A noua ediție a Festivalului de Documentar și Drepturile Omului One World Romania va avea loc în perioada 21-27 martie 2016. Tema centrală a festivalului o reprezintă cea mai recentă criză a refugiaților din Europa și pretutindeni. Organizatorii anunță că vor crea în jurul festivalului mai multe evenimente care să familiarizeze publicul în mod direct cu refugiații din jurul nostru.

Puteți urmări știri despre festival pe site-ul dedicat sau pe rețelele de social media.

Sursa: oneworld.ro.


Festivalul video pentru tineri PLURAL+
04.03.2016   /   29.05.2016

Festivalul video pentru tineri PLURAL+ pe teme legate de migraţie, diversitate şi incluziune socială lansează apelul pentru înscrieri 2016.

Termenul limită până la care se pot trimite videoclipuri de maximum 5 minute este 29 mai 2016. Autorii videoclipurilor înscrise în concurs trebuie să aibă vârsta maximă de 25 de ani.

Pentru a vă înscrie în concurs, vizitaţi site-ul PLURAL+.


Bruxelles: seminar public – integrarea refugiaţilor pe piaţa forţei de muncă
22.02.2016

Observatorul pieţei muncii (OPM) al Comitetului Economic şi Social European organizează un seminar public pe tema „Integrarea refugiaţilor pe piaţa forţei de muncă: transformarea crizei în oportunitate", care va avea loc luni, 22 februarie 2016 între orele 14:30 şi 18:00 la sediul CESE din Bruxelles.

Daţi clic aici pentru a consulta agenda şi a vă înregistra.

Sursa: www.eesc.europa.eu.


Lansare de carte la București
18.02.2016 - 18:00   /   18.02.2016

Cartea „La revedere, patrie!" a lui Mazen Rifai este o colecție bilingvă de povești reale care vorbesc lumii despre viața de zi de zi a oamenilor obișnuiți din Siria ultimilor ani.

Evenimentul de lansare va avea loc joi, 18 februarie 2016, începând cu ora 18, la Universitatea Lumina (Șos. Colentina nr. 64B, Sector 2, București).

Asociația Bud’s Flowers și-a lansat programul de ajutorare a migranților din România
31.01.2016

Asociația BUD'S FLOWERS, Asociaţia pentru Promovarea şi Apărarea Drepturilor Omului, a organizat miercuri, 27 ianuarie 2016, un seminar de lansare a activităților Bud's Flowers. Evenimentul a avut loc într-un cadru multicultural, la Hotel Marshal Garden.

Obiectivul seminarului a fost informarea participanților asupra misiunii și direcțiilor de acțiune ale asociației și crearea unui mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrării străinilor în România şi întărirea coeziunii sociale, prin menţinerea unor mecanisme de consultare a comunităţilor de străini.

Pe website-ul organizației puteți găsi mai multe detalii despre eveniment.

Informații detaliate despre asociație și modalitățile de a vă împlica în sprijinirea ei sunt accesibile aici.


Lansare colecție de povești publicate bilingv
27.01.2016

Editura Next Publishing lansează prima colecție de povești publicate bilingv. Colecția se numește „Povești vechi în limbi perechi" iar evenimentul de lansare va avea loc în 27 ianuarie 2016 de la ora 17:30 la adresa Str. Ion Maiorescu 2 AB București.

Titlurile din colecția "Povești vechi în limbi perechi" sunt basme și povești clasice românești, arabe, turcești sau chinezești, publicate în limba originală și în traducere. Intenția acestei colecții e să facă accesibile în alte limbi texte consacrate ale acestor culturi, dar și să arate asemănarea între povești de proveniență îndepărtată și circulația între spații culturale.

Gala Solidarității Internaționale 2015
16.12.2015

Eveniment de premiere a celor mai importanți susținători și promotori ai solidarității internaționale din societatea civilă, mediul universitar, mass-media și sectorul public din România, Gala Solidarității Internaționale va avea loc miercuri, 16 decembrie 2015, la Teatrul National I.L. Caragiale - sala Atelier, începând cu ora 18:00. 

Masă rotundă pe tema situației lucrătorilor români în UE, la București
11.12.2015

Asociația Conect organizează o masă rotundă cu tema „Situaţia lucrătorilor români în UE - de la cazuri de abuz la modele de bune practici". Evenimentul va avea loc vineri, 11 decembrie, începând cu ora 10:30, la Centrul Ceh din București, situat pe Strada Ion Ghica nr. 13.

La dezbatere vor participa reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale cu atribuţii în domeniu, reprezentanţi ai ambasadelor, cercetători din mediul academic, reprezentanţi ai sindicatelor etc. Totodată, la eveniment vor participa şi o serie de invitaţi din Germania, Austria şi Italia, cu experienţă în interacţiunea cu lucrătorii migranţi, atât din punct de vedere al cercetării academice, cât şi din punct de vedere al asistenţei acordate acestora, prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale şi a sindicatelor.

Dezbaterea este realizată în cadrul proiectului „Testing EU Citizenship as Labour Citizenship: From Cases of Labour Rights Violations to a Strengthened Labour-Rights Regime”, finanţat prin granturile Comisiei Europene, în cadrul programului Europa pentru Cetăţeni, şi realizat în parteneriat cu Centrul Multicultural din Praga.

Filme despre migrație și refugiați la Timișoara
23.11.2015   /   26.11.2015

În perioada 23-26 noiembrie 2015, Biblioteca Centrală Universitară A Universității de Vest din Timișoara găzduiește în fiecare zi proiecții de filme cu tema migrației. Proiectul „Vieți în mișcare - despre migrație și refugiați" este coordonat de Cinecultura.

Programul filmelor este disponibil aici.

Dezbatere în București pe tema crizei refugiaților
27.10.2015

Asociația Română pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională -ARCADIA și Centrul GlobalFocus vă invită la dezbaterea „Criza refugiaților - discurs intern și implicații de politică externă" care va avea loc în data de 27 octombrie la Hotelul Capital Plaza- Sala Ion Mincu (Bd Iancu de Hunedoara. Nr 54,  București) începând cu ora 14:00.

Puteți găsi detalii despre eveniment aici.

Confirmarea participării se va face prin trimiterea unui email la adresa diana.rusu@arcadianetwork.org până vineri, 23 octombrie 2015 ora 16:00.Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >>>
inapoi | start | sus
Mar 2017 Aprilie 2017 May 2017
D
L
M
M
J
V
S
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
           
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.