Start | Contact RO | EN | FR
Despre www.migrant.ro | Arabic News Agency | Evenimente şi oportunităţi | Stiri | Forum |
Cauta
Proiectul Migrant în România
Descrierea proiectului
Modul de lucru
Activităţi
Mediatori interculturali
Curs pentru jurnalisti
Cursuri de limba româna
Seminarii
Bucureşti
Cluj-Napoca
Constanţa
Iaşi
Timişoara
Propuneri de modificari legislative
Resurse
Baza de date nationala
Alte proiecte pentru integrarea migrantilor
Legislatie nationala
Politici si documente europene
Studii si rapoarte
Educatie si cultura
Site-uri utile
Contacte Ambasade
Evenimente şi oportunităţi

Conferință internațională pe tema migrației la Cluj-Napoca
10.05.2018   /   11.05.2018

Liga Apărării Drepturilor Omului filiala Cluj (LADO) organizează la Cluj-Napoca în perioada 10 - 11 mai 2018 Conferința Internațională din cadrul proiectului CRCM - Centrul Român de Cercetare a Migrației.

Conferința reunește, alături de reprezentanți ai partenerilor proiectului - Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației (CSCM), Cluj-Napoca și Institutul Intercultural Timișoara (IIT) - experți și cercetători în domeniul integrării și migrației care vor analiza rezultatele principale ale proiectului (Indexul de Integrare a Migranților și Platforma Online), precum si experiențe europene în integrarea migranților. Sunt invitaţi, de asemenea, reprezentanţi ai instituţiilor publice de la nivel național, membri ai comunităţilor de migranți, reprezentanți ai mass-media și ONG-uri.


Ședință publică pe tema întreprinderilor de economie socială și migranții
02.02.2018

În cadrul avizului din proprie inițiativă "Întreprinderile de economie socială ca stimul pentru integrarea migranților", Comitetul economic și social european organizează o ședință publică despre "Cum contribuie întreprinderile de economie socială la integrarea migranților?".

Evenimentul va avea loc pe 2 februarie 2018 la sediul Comitetului economic și social european, Bruxelles.

Obiectivul principal al ședinței este de a dezbate rolul pe care întreprinderile de economie socială l-ar putea juca în integrarea migranților.

Sursa: www.eesc.europa.eu.


Curs pe tema migrației pentru funcționari publici la Timișoara
14.11.2017   /   15.11.2017

Liga Apărării Drepturilor Omului - Filiala Cluj, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Institutul Intercultural Timișoara, organizează un curs de formare pentru personalul din instituții publice privind colectarea de date referitoare la migranți.

Cursul va avea loc la Timișoara în perioada 14-15 noiembrie și face parte din proiectul „CRCM - Centrul Român de Cercetare a Migrației", coordonat de LADO Cluj și co-finanțat prin Fondul Azil, Migrație și Integrare, gestionat de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Școală de vară – tineri refugiați ca actori pentru incluziune socială și dialog intercultural
27.08.2017   /   03.09.2017

Departamentul Tineret din cadrul Consiliului Europei, în cooperare cu Global Platform for Syrian Students (Platforma mondială pentru studenți sirieni), organizează o scoală de vară pe tema tineri refugiați ca actori pentru incluziune socială și dialog intercultural, care se va desfășura în Braga, Portugalia, din 27 august până în 3 septembrie.

Această activitate are ca scop dezvoltarea capacităților tinerilor refugiați ca actori și agenți ai schimbării în comunitățile lor. Se bazează pe principiile capacitării (empowerment) și participării tinerilor refugiați și are ca scop dezvoltarea abilităților de rezistență și leadership.

Apelul pentru participanți - tineri refugiați și lucrători de tineret - este deschis și poate fi consultat aici. Termenul limită pentru înscrieri este 22 iunie. 2017.


Conferință pe tema educației pentru drepturile omului la Timișoara
26.06.2017   /   27.06.2017

Institutul Intercultural Timișoara lansează apelul de participare pentru conferința internațională „Drepturile omului încep cu micul-dejun", care va avea loc în perioada 26 - 27 iunie 2017 la Casa Tineretului, Strada Arieș nr. 19, Timișoara.

Evenimentul se adresează profesorilor, lucrătorilor de tineret, liderilor de tineret, formatorilor, studenților activi și altor actori interesați de domeniul educației pentru drepturile omului.

Conferința este organizată în cadrul proiectului internațional „Drepturile omului încep cu micul dejun! Capacitarea tinerilor prin educația pentru drepturile omului".

Mai multe detalii găsiți aici, iar pentru a vă înscrie sunteți invitați să completați formularul de aici.


Spectacol pe tema migratiei la Bucuresti
18.06.2017 - 17:00   /   18.06.2017 - 22:00

Spectacolul "Identic vs Identitate" a fost jucat in 13 Mai 2017, in premiera la Timisoara, fiind o conceptie artistica de teatru forum, muzica, pictura, film si instalatii realizata de 15 tineri refugiati din Afganistan, Irak si Siria si 15 tineri non-refugiati din Romania, Moldova, Palestina si Germania, stabiliti in orasul de pe Bega.

Timp de 4 luni, in perioada ianuarie - aprilie 2017, tinerii cu varste intre 13 si 26 de ani s-au intalnit saptamanal si au creat si pus in scena spectacolul despre refugiu, migratie si stereotipuri.

Duminica, 18 iunie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatilor, la invitatia UNHCR Romania, tinerii artisti merg la Bucuresti, unde are loc o noua reprezentatie a spectacolului, in intervalul orar 17-22, la J'ai Bistrot (Calea Grivitei nr. 55).

Intrarea este libera, doar pe baza de rezervare. Va puteti inscrie aici.

Sursa: Facebook.


Instalație video la Timișoara: Julian Rosefeldt „Asylum”
07.06.2017   /   04.07.2017

În acest proiect cultural, artistul vizual Julian Rosefeldt prezintă nouă filme pe 16mm care, într-o mișcare lentă a camerelor, aduc în fața vizitatorilor nouă grupuri etnice efectuând ritualic munci clișeizate și lipsite sens și amintind de mitul lui Sisif.

Expoziția este deschisă în perioada 7 iunie - 4 iulie 2017, de marți până duminică, în intervalul orar 17:00-20:00 la Halele Timco (Str. Circumvalațiunii nr. 8-12, Timișoara).

Sursa: www.ccgtm.ro.


Festivalul multiculturalității la București
19.05.2017   /   21.05.2017

În perioada 19-21 mai se desfășoară în Parcul Titan din București Festivalul Multiculturalității, organizat de Fundația Lumina, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, Casa Artelor Sector 3 și Fundația Tuna.


Ședință publică în Bruxelles: societatea civilă sprijină refugiații și migranții din Europa
17.05.2017

Pe 17 mai, Comitetul Economic și Social European (CESE) organizează la Bruxelles o conferință pe tema "Societatea civilă sprijină refugiații și migranții: dezincriminarea solidarității și primirea umanitară".

Evenimentul se va focaliza pe răspunsul societății civile europene la situația nesigură a migranților și refugiaților care încearcă să ajungă în Europa. Se va pune accent pe două aspecte: prevenirea incriminării asistenței umanitare și introducerea unor programe de primire umanitară.

Mai multe detalii despre Agenda și Înregistrare pe site-ul Comitetului Economic și Social European.


Timișoara Refugee Art Festival (TRAF0)
11.05.2017   /   13.05.2017

În perioada 11-13 mai, Ambasada şi Basca - spaţiu pentru solidaritate şi acţiune găzduiesc Timişoara Refugee Art Festival, un festival dedicat înţelegerii reciproce şi solidarităţii.

Tema pe care o explorăm anul acesta este IDENTIC vs IDENTITATE: diferenţa dintre a fi considerat identic cu altcineva şi identic cu sine însuşi, dintre a fi un obiect, parte dintr-un grup asupra căruia se pot proiecta stereotipuri şi discriminare sau subiect, individ, persoană cu o identitate unică.

TRAF0 înseamnă dezbatere, proiecţii de scurt metraje pentru copii, adolescenţi şi adulţi, instalaţie, film, teatru şi muzică.

Dezbaterea va avea loc în 11 mai la UVT iar detalii puteți găsi aici.

Secţiunea de film conţine scurt metraje internaţionale pe tema migraţiei și se desfășoară în 13 mai în intervalul orar 11:00 - 15:00 la Ambasada, Str. Anton Seiller nr. 2.

Spectacolul IDENTIC (instalaţie, teatru imersiv şi teatru forum, pictură, film şi muzică) este rodul muncii unui grup de 30 de tineri din România, Republica Moldova, Germania, Rusia, Irak, Siria şi Afganistan.

Intrarea la festival este liberă dar numărul de locuri este limitat. Pentru spectacolul IDENTIC (de la ora 17:00), pentru a putea asigura confortul şi siguranţa tuturor musafirilor, este nevoie să vă înregistraţi aici.

Festivalul este organizat în cadrul proiectului „Nouvelle approche pour renforcer l\\\'Integration Culturelle des jeunes Refugies\\\". Mai multe detalii puteți găsi pe pagina festivalului, aici sau aici.


Conferință pe tema migrației la Timișoara
11.05.2017


În 11 mai va avea loc la Timișoara conferința „Alături de refugiați”, în care specialiștii invitați vor discuta despre contextul migrațiilor recente în Europa, statutul refugiaților și modalități de intervenție pentru integrare.

Evenimentul face parte din Timisoara Refugee Art Fest, un festival dedicat integrării refugiaților și produs în cadrul proiectului „Nouvelle approche pour renforcer l'Integration Culturelle des jeunes Refugies".

Conferința va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, amfiteatrul A01 începând cu ora 18:00 și va fi moderată de Călin Rus, directorul Institutului Intercultural Timișoara. Intrarea este liberă.

Invitați:
Gabriela Leu, UNHCR
Un reprezentant al Inspectoratului General pentru Imigrări Timiș
Moussa Yeboua Quattara, refugiat
Lucian Vesalon, UVT
Dragoș Sasu, junalist
FLavius Ilioni-Loga, AIDRom.


Conferința MiTSoPro: Care este viitorul protecției sociale a imigranților în Europa?
25.04.2017

Într-un context de dezbateri continue cu privire la crearea unui "pilon social" pentru a relansa proiectul de integrare europeană, Centrul pentru studii etnice și ale migrației din cadrul Universității din Liège (CEDEM-ULg - Centre for Ethnic and Migration Studies of the University of Liège) desfășoară un proiect de cercetare axat pe politicile de protecție socială disponibile pentru migranți în 40 de țări.

Pe 25 aprilie 2017, persoane care elaborează politici și cercetători care lucrează pe această temă se vor întruni la Bruxelles în cadrul unei conferințe cu scopul de a discuta viitorul politicilor de protecție socială într-o Europă post-Brexit.

Mai multe detalii despre conferință se găsesc aici.


Conferință la București pe tema traficului de persoane
18.11.2016

Centrul European pentru Educatie și Cercetare Juridică și Fundația Friedrich Ebert România, alături de Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada Suediei și Ambasada Marii Britanii la București, vă invită la a treia ediție a evenimentului „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări și bune practici", având tema de dezbatere „Traficul de persoane și exploatarea umană în contextul crizei refugiaților".

Conferința va avea loc la hotel InterContinental din București, vineri, 18 noiembrie 2016 iar participarea se face prin înscriere la acest link până în 15 noiembrie.


Curs online gratuit pe tema drepturilor refugiaților
16.11.2016

Cursul online pe tema Drepturile omului: Drepturile refugiaților, organizat de Amnesty International, începe în 16 noiembrie 2016. Vă puteți înscrie la acest curs pentru a dobândi cunoștințe și abilități utile pentru a acționa în vederea apărării și promovării drepturilor refugiaților.

Pentru înscriere mergeți aici.


Consultări cu privire la subiectul celui de-al treilea Forum European pentru Migrație
07.10.2016

Pentru a putea începe pregătirea celei de-a treia întâlniri a Forumului European pentru Migrație (martie 2017), va avea loc o consultare cu societatea civilă cu ocazia următoarei întâlniri a Grupului EESC pentru Imigrare și Integrare (IMI) de pe 7 octombrie, la ora 10 a.m.

Consultarea va avea ca scop în mod particular colectarea informațiilor din partea societății civile cu privire la un posibil subiect de discuții. Pentru a ajuta acest proces, a fost pregătit un scurt document de către Comisie, care cuprinde 3 propuneri de subiecte care reflectă interesele politice, dar și feedback-ul preliminar primit de membrii Biroului. Rezultatele discuției vor fi apoi elaborate de membrii Biroului în cadrul întâlnirii din după-amiaza aceleiași zile, pentru a putea face o propunere finală.

Când: vineri, 7 octombrie 2016, de la ora 10.00 la ora 13.
Unde: clădirea EESC (Rue Belliard 99, Brussels), sala JDE62, etajul VI
Cum: Pentru cei care nu pot să participe la eveniment în persoană, pot urmări transmisiunea prin web streaming aici, cu posibilitatea de a contribui la dezbatere prin email (la eu-migration-forum@eesc.europa.eu) sau twitter (@eurmigrforum).

Din păcate, EESC nu va deconta costurile de călătorie pentru participanți.

Dacă doriți să participați la consultări în persoană, vă rugăm să vă înregistrați aici până miercuri, 5 octombrie 2016.


Zidul migrant
20.06.2016

În 20 iunie 2016, dată care marchează Ziua Mondială a Refugiatului, o tânără din Timișoara lansează site-ul „Migrant Wall / Zidul migrant", un îndemn la reflecție asupra identității, proprie și a celorlați.


Timișoara: Ziua Mondială a Refugiatului 2016
16.06.2016   /   17.06.2016

La inițiativa Europe Direct, mai multe organizații din Timișoara propun o serie de evenimente în 16 și 17 iunie, prin care să încurajeze sprijinul pentru refugiati. Detalii aici.

Omul în concepţia Religiei musulmane - Conferință de excepție la Constanța
12.05.2016

În ziua de 12 mai a.c., orele 11 – 14, Prof. univ. dr. Excelenţa Sa Şeic Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki, Secretarul General al Ligii Musulmane Mondiale, va conferenţia în Aula Magna a Universităţii Ovidius din Constanţa (B-dul Mamaia), având ca subiect „Omul în concepţia Religiei musulmane”.

Evenimentul este organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Institutul de Știinţă, Cultură şi Spiritualitate Dobrogeană şi Centrul de Studii şi Cercetări Religioase şi Juridico-canonice al celor Trei Religii Monoteiste (mozaică, creştină şi islamică), din cadrul Facultății de Teologie.

EPALE - Săptămâna educației pentru migranți
26.04.2016   /   29.04.2016

Platforma Electronică pentru Învățarea Adulților din Europa (The Electronic Platform for Adult Learning in Europe - EPALE) este o comunitate deschisă, multilingvă, de profesori, formatori, cercetători, cadre universitare, policy makers și oricine are un rol profesional în învățarea adulților în Europa.

În perioada 25-29 aprilie 2016 EPALE găzduiește o serie de trei discuții, în scris, în limba engleză, ocazie cu care vă puteți împărtăși experiențele, practicile de succes și ideile legate de educația migranților în Europa.

Fiecare zi de discuții va avea o temă diferită:
26 aprilie - Experiențe legate de educația adulților pentru diferite comunități de migranți din țara voastră
27 aprilie - Provocări și bariere în accesul migranților la educația adulților și în finalizarea acestor procese
28 aprilie - Soluții pentru a-i susține pe migranți să acceseze și să finalizeze cu succes programe pentru educația adulților.

Puteți găsi mai multe detalii aici.


Forumul diversității culturale la București
14.04.2016   /   15.04.2016

În perioada 14-15 aprilie 2016, Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și cu ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București organizează Forumul Diversității Culturale, un eveniment care va aduce în prim plan problematica diversitații culturale și influența acesteia în dezvoltarea societății.

Forumul Diversității Culturale va cuprinde o conferință națională și o serie de ateliere de lucru ce tratează relațiile interculturale, influențele culturilor străine asupra dinamicii locale, precum și rolul diversității culturale în dezvoltarea societății.

Sursa: www.newminorities.com.Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >>>
inapoi | start | sus
Nov 2018 Decembrie 2018 Jan 2019
D
L
M
M
J
V
S
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
         
 
 
Cititi online revista Migrant în România
Cititi online Accent Basarabean
Învatati limba româna
 

Acest site este realizat si gestionat de Institutul Intercultural Timisoara www.intercultural.ro


Site realizat in cadrul proiectului Migrant în România interculturală,
cofinanţat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor din ţările Terţe.